Strona 93 z 96 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    miło takiego posta przeczytać sobie przy śniadaniu, od razu się humor poprawia.
    Niech zgadnę zapewne robisz fotografię tabli testowych a nie fotografujesz
    Nie interesuje mnie co ty fotografujesz.
    Problem o jakim wspomniałem jednak jest, o czym świadczy kilka stron dyskusji na ten temat, jeśli uważasz inaczej to wypowiedz się merytorycznie

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    hehe, byłem na paru chałturach z Miłoszem Wozaczyńskim M Wozaczynski | Black and white, Nude, Fine art Photography jako fotografem który używał wtedy 5d mk1 na wysokich czułościach - efektu nietrudno się domyślić... ludzie byli zachwyceni ....
    co wiecej na mk2 uzywal iso 6400, a teraz na 6d zdarza sie i 12800 - i wciaz skarg nie ma w dodatku jeszcze doklada ziarna w LR
    pozdrowionka Centur

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

a dzięki, również pozdrawiam 'wujka brodę' jak również jego szacowną małżonkę....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Problemy stwarzamy sobie sami. Jeśli ktoś błyska w kościele lampą i ma klientów ok. Jeśli ktoś pracuje na ekstremalnie wysokich ISO i ma klientów.. też ok... ale może uogólniam.. ale ja od dwóch lat czuję spadek klientów.... dlaczego? Zwalam to na coraz większą konkurencję z coraz niższymi cenami i coraz mniejszą ilością par decydujących się na fotografa. Nie wiem czy mam rację, ale to moje jedyne spostrzeżenia....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    i coraz mniejszą ilością par decydujących się na fotografa.
    oby przełożyło się to na wzrost zleceń dla kamerzystów ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    ale ja od dwóch lat czuję spadek klientów.... dlaczego? Zwalam to na coraz większą konkurencję z coraz niższymi cenami
    Wiele branż ,gdzie firmy są małe 1-3 osobowe odczuwa spadek klientów.Ja też.
    Przykład pierwszy z brzegu(nie mój ).
    Całkiem niedawno gość z piłą spalinową (drogą)miał sporo pracy z cięciem drewna np do kominka.
    Dziś piła kosztuje 200 pln i niezaleznie od jej jakości coś tam potnie,
    setki taki sprzedanych pił to setki niepociętych m3 drewna przez pilarza.
    Analogicznych sytuacji ,gdy ilość zleceń maleje jest wiele.
    Ja fotografuję tylko hobbystycznie,ale byłem proszony o fotografowanie ślubów(za pieniądze).
    Połowa tego co chciał fotograf.Praktycznie zadnych wymagań .Odmówiłem i wiem ,że za jeszcze niższą kwotę ktoś chałturzył,
    ale nie fotograf -firma.
    Lepiej nie będzie .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Wiele branż ,gdzie firmy są małe 1-3 osobowe odczuwa spadek klientów.Ja też.
    Przykład pierwszy z brzegu(nie mój ).
    Całkiem niedawno gość z piłą spalinową (drogą)miał sporo pracy z cięciem drewna np do kominka.
    Dziś piła kosztuje 200 pln i niezaleznie od jej jakości coś tam potnie,
    setki taki sprzedanych pił to setki niepociętych m3 drewna przez pilarza.
    Analogicznych sytuacji ,gdy ilość zleceń maleje jest wiele.
    Ja fotografuję tylko hobbystycznie,ale byłem proszony o fotografowanie ślubów(za pieniądze).
    Połowa tego co chciał fotograf.Praktycznie zadnych wymagań .Odmówiłem i wiem ,że za jeszcze niższą kwotę ktoś chałturzył,
    ale nie fotograf -firma.
    Lepiej nie będzie .
    Wiesz ja myślę że ten problem jest trochę inny. To nie jest kwestia tego że w markecie są piły po 200 zł. Problem polega na tym że ludzie u nas wciąż bardzo mało zarabiają i starają się najpierw jakoś przeżyć, a potem utrzeć szkłem tyłek żeby zapewnić sobie jakieś przyjemności, spełnić marzenia, coś kupić etc. Gdyby ktoś pracujący na etacie zarabiał 10 tyś to nie sądzę żeby mu się chciało zaoszczędzić stówkę za pocięcie drewna. Nie wierzę też żeby mu się chciało użerać i zasrywać sobie weekendy ganianiem z aparatem czy kamerą po kościołach. To z kolei zwolniłoby pracę dla tych którzy chcą się w tobawić, chcą inwestować w siebie i w sprzęt i nie jest to dla nich zajęcie dorywcze tylko z tego żyją.

BTW: co do pilarzy to oni się raczej nie zajmują cięciem drewna na opał . Trochę pracuję czasem w lesie i jest to moje małe hobby także troszkę znam temat .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Pilarz to zapiernicza przy wycinkach drzew. Wycinka, czyszczenie i te sprawy....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    BTW: co do pilarzy to oni się raczej nie zajmują cięciem drewna na opał . Trochę pracuję czasem w lesie i jest to moje małe hobby także troszkę znam temat
    Zrobiłem uproszczenie (pilarze) aby było krótko.Miło usłyszeć ,że ktoś wie jak wyglada piła i umie naostrzeć łańcuch a nie tylko fotografować .
    To nie ja .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Trochę pracuję czasem w lesie i jest to moje małe hobby
    Chyba Cię widziałem wczoraj.

Ale fajna dyskusja się rozwinęła w temacie branży, która zdycha.

Strona 93 z 96 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów