Strona 48 z 96 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A propos, czy fotograf ślubny może/powinien pobierać dodatkowa opłatę od pryszczatych? Bo przecież nie ma cudów, to kosztuje godziny dodatkowej roboty i w końcu ludzie z ładna cera dopłacaja do pryszczatych. Np. linie lotnicze zaczęły pbierać podwójne opłaty od grubych.

Oczywiście w praktyce byłoby zręczniej dawać upust za gładka cerę.
    To jest bardzo ciekawe pytanie. Co prawda wszyscy ludzie są piękni ale część jest piękna inaczej. I jak usuniesz te jak to nazywasz pryszcze to ludzie będą piękniejsi?

Chce ktoś podyskutować na temat obróbki, koloru skóry etc? Mam podać kolejne przykłady?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

od odkładania ślubu na przyszłość przez Polaków do Pryszczy...
    ebe ebe

Pełne uzależnienie

Do Pryszczatych Polaków.

Na serio zastanawiam się kto osiągnie lepsze efekty: profesjonalny fotograf z 600D strzelający kukułką, czy amator z FF i jasnym szkłem. Zakładając, że profesjonalista nie skorzysta ze statywu. A jakby jeszcze fotografowi wydłubać oczy. To co wtedy?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez watchu Zobacz posta
    Ej ja też mam 600d, kita, 50 1.8 i 70-300, myślicie, że mogę wejść w ten biznes?
    Masz punkt odniesienia wiec mozesz sobie sam odpowiedziec
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna Awatar tdominiak
    Miasto
    Tuliszków

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Masz punkt odniesienia wiec mozesz sobie sam odpowiedziec
    Ale ja mam lampę! Oj Cichy toż to ironia była O ile uważam, że z kadrami bym sobie poradził to już z moim sprzętem odpadam. A i długa droga od asystowania do bycia głównym fotografem. Umarłbym ze wstydu i odpowiedzialności jakbym wręczył ludziom gnioty - nawet jeśli im się podobają. Uczyć to się można po rodzinnych komuniach a plener trenować z modelkami

Z drugiej strony też nie ma co tak demonizować APS-C bo nie tylko FF da się śluby robić 600d do ISO1600 nawet sobie radzi, 3200 w ostateczności - co przy np. 50mm 1,8 daje czasy rzędu 1/25 i 1/60. Wolno, ale pewnie się da - ze stałkami, bo z kitem to śmiech Kiedyś też trzaskali na 400d śluby i wszyscy żyli długo i szczęśliwie :P

Z trzeciej strony to każdy ciężko na sprzęt pracuje i niefajnie mu się słucha jakie to ma gówniane puszki Na forach niemal zawsze każdy uznaje taki standardowy zestaw poprawny politycznie jak np. 5d a w tematach można czytać, że ktoś szuka puszki do 1500zł a ktoś mu wciska taką za 5000zł bo jest dobra. Taki dysonans zawsze będzie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ja ostatnio robię coraz częściej APSC i jakoś żyję.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    ...

Chce ktoś podyskutować na temat obróbki, koloru skóry etc? Mam podać kolejne przykłady?
    Bardzo chętnie, ale to temat na osobny wątek i niekoniecznie w tym dziale. Chociaż na temat nieumytych i źle uczesanych włosów ten wątek jest dobry: http://www.canon-board.info/software...udyjnej-85824/
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja ostatnio robię coraz częściej APSC i jakoś żyję.
    ale Ty wiesz jak użytwać tego sprzętu... amatorzy (a raczej nowi nabywcy lustrzanek) mają z tym problem
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Bardzo chętnie, ale to temat na osobny wątek i niekoniecznie w tym dziale. Chociaż na temat nieumytych i źle uczesanych włosów ten wątek jest dobry: http://www.canon-board.info/software...udyjnej-85824/
    Ale modelkę można wyprać, wyprasować a nawet poprosić aby nic nie mówiła. To zupełnie inna bajka. Robisz plener i słyszysz: Pan Młody nie może chodzić bo endoproteza, nie siada bo noga krótsza a jak wzmacniacz optyczny w kolorze brązu zdejmie to aby nastawić ostrość oczy zamyka. A Panna Młoda w ósmym miesiącu...I podziałaj sobie w PS-ie czy innym.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    I podziałaj sobie w PS-ie czy innym.
    Jak ktoś lubi. Prywatnie to mi zwisa, czy wujek Staś (ten co żuje peyotl) wyszoruje se ząbiszcze, a ciocia Wandzia zgoli wąsa - najwyżej tacy już zostaną na fotografiach.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 48 z 96 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów