Strona 30 z 93 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Skoro jest już tak źle, że gorzej być nie może to może by należy pomyśleć co zrobić aby było lepiej?
    Szkolic nowych. Tak zeby nie psuli rynku zanizajac ceny, a jednoczesnie prezentowali odpowiedni poziom i cenili sie, dzieki czemu i klienci naucza sie ze dobra fotografia kosztuje, a jak ich na nia nie stac to niech wujek Kazek robi zdjecia.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    ..... i klienci naucza sie ze dobra fotografia kosztuje,......
    Prędzej uwierzę w to że pośród nas są obcy niż w to co piszesz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Maver

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Prędzej uwierzę w to że pośród nas są obcy niż w to co piszesz .
    Szkoda. Bo tak jak niektorzy moga "zepsuc rynek" uczac ludzi ze student za 200 złotych zrobi to samo co fotograf za 2000. Tak inni moga ten rynek naprawic. Wymaga to niestety troche czasu.
    Dawniej u kazdego rzemieslnika byl uczen ktory sie szkolil, zebym potem prezentowac jakis poziom i odpowiednio sie cenic. Teraz "wpuszczenie kogos do swojego ogrodka" jest traktowane jako "odbieranie chleba".
    Co kto lubi, tylko potem nie nalezy marudzic ze ci nowi robia "to samo" za 1/10 normalnej stawki i przyzwyczajaja do tego ludzi.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Szkolic nowych. Tak zeby nie psuli rynku zanizajac ceny, a jednoczesnie prezentowali odpowiedni poziom i cenili sie, dzieki czemu i klienci naucza sie ze dobra fotografia kosztuje, a jak ich na nia nie stac to niech wujek Kazek robi zdjecia.
    Sigma psuje runek obiektywów, wypuszczając obiektywy z nietrafiającym AF dużo taniej od celnych obiektywów Canona ... mógłby Canon trochę podszkolić inżynierów Sigmy. ;-)

Pełne uzależnienie

Skoro jest już tak źle, że gorzej być nie może to może by należy pomyśleć co zrobić aby było lepiej?
    Przerzucić się na sesje z pieskami. Bo ludzi raczej nie przybędzie. Dzięki ofensywie antyklerykalnej ślubów tym bardziej.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Do zwiększonej podaży fotografów, zmniejszającej się ilości ślubów, końca wyżu demograficznego dodam jeszcze jedno:
    dla niektórych będzie coraz gorzej, boom i ogólny brak sal ślubnych spowodował, iż ( jak to w gospodarce rynkowej normalne ) pobudowało się różnego rodzaju od baraków do ekskluzywnych wypasionych sal. Większa dostępność sal sprawi ( już do się dzieje powoli ) mocne koncentrowanie ślubów w okresach letnich: czerwiec, lipiec (tu mimo braku litery "R" będzie obłożenie, bo dzień długi, no i ciepło ), sierpień, wrzesień. Jak wiemy, robiąc śluby samemu, bez zatrudniania "słupów" ilość zleceń zostanie ograniczona, a takie miesiące jak kwiecień, maj będą przez wilu traktowane jako przed-sezon i rozpocznie się mocne zaniżanie cen. No cóż, część fotografów będzie miała pełny kalendarz, bez względu na wszystko lecz znaczna część będzie musiała poszukać sobie innej pracy, bo ciężko nawet przy wysokich stawkach w 3 miesiące zarobić na cały rok.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ciekawą kwestię poruszyłeś. Jak obserwuję co się dzieje tu na Podhalu to jest dokładnie jak piszesz. Powstało bardzo wiele nowych obiektów i powoli zaczyna się bijatyka o klienta, a było tak że w niektórych okresach nijak się nie dało znaleźć jakiejkolwiek sali. Moi znajomi wodzireje też mi mówili że imprez ślubnych jakby mniej i następuje koncentracja terminów. Przy naszym ostatnio wrednym klimacie ta kwestia może następować szybciej niż niektórzy sądzą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Dodam kolejny powód... Wszystko przez te głupie seriale... M jak miłość... Na Wspólnej... i cała masa innych których tytułu nie potrafię nawet wymienić... Co włączysz telewizor to wszędzie tylko zdrady i rozwody... Ludzie naoglądają się takich bzdur i wniosek prosty... Po co właściwie się mam żenić...

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Żeby się zdradzać i rozwodzić, jak serial każe.

Pełne uzależnienie

Wczoraj bylem niestety na weselu. W sumie całkiem udanym. Fotograf był godziwie opłacany. Latał jak wściekły, odbijał światło od wszystkiego, łącznie z moimi okularami. Z niecierpliwością czekam na rezultat. Bo zastanawiam się po co on w ten sposób lampę amortyzował. /ale pewnie wyjdzie fajnie, bo miał mk III i pewnie i bez tej lampy by dało radę.

Strona 30 z 93 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów