PopatrzA ja w swojej naiwności myślałem (tzn. zdawało misie
), że wystarczy wpaść na imprezkę z aparatem i celować w "łakome kąski"...tylko.
PopatrzA ja w swojej naiwności myślałem (tzn. zdawało misie
), że wystarczy wpaść na imprezkę z aparatem i celować w "łakome kąski"...tylko.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Dyskusja przesuwa się poza temt zdjęć ślubnych. Zawodowo nie fotografuję, (fotografia to sztuka, a fotograf to zawód - moim zdaniem) - jedynie robię zdjęcia. Takich właśnie - wypadków, dróg, samochodów, silników i mnóstwa innych dupereli w różnych warunkach oświetleniowych. Zrobić dobre zdjęcia, to "pierońska" satysfakcja.
W skrócie. Patrząc na różne filmy to wesela na całym świecie są bardzo do siebie podobne. Chociaż na zachodzie bywają raczej w dzień niż w nocy.
Generalnie cała ludzkość z Indianami Ameryki Południowej włącznie do imprezy potrzebuje tego samego: jedzenia, alkoholu i muzyki do tańca. Więc gdyby Indianie mieli wesela to pewnie też byłoby ono podobne do naszego. Tyle, że bez Białego Misia i Sokołów. To już nasz wkład w ogólnoświatową kulturę.
a słyszeliście o projekcie dotacji dla młodych do 25 roku życia biorących pierwszy ślub ?
mają dostawać dofinansowanie do 25kzł po udokumentowaniu kosztów z czego na
reportaż ślubny okreslono że do 2,5kzł (nie okreslono foto czy video)
program dotacji ma ruszyć od września tego roku, większość pokrywa UE a resztę odpowiednie
Urzędy Wojewódzkie
planują jeszcze jakiś program związany z narodzinami dzieci ale nie wiadomo kiedy wejdzie
w końcu polityka prorodzinna państwa![]()
Ostatnio edytowane przez zoomi ; 01-04-2013 o 18:08
Aż strach się bać ile będzie teraz fikcyjnych ślubów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
No tak, 1 kwietnia dziś![]()
Gorzej z tymi dotacjami na dzieci - trzeba by się strasznie spieszyć.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-04-2013 o 19:11
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Trzeba się brać do roboty z dziećmiPrzy okazji będzie dodatkowy atut aby dostać dotację na ślub i git będzie
![]()
1Ds mk2, 50D, C17-40L, C50/1.4, C85/1.8, C135/2L, S 70-200/2.8, S telekonwerter x2, samyang 8/3.5, kilka lamp i wuchta modyfikatorów