Strona 26 z 96 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Tylko fotografowie mają jakieś dziwne ambicje bycia artystami, inwestują ogromne pieniądze w korpusy i szkła gdzie może 1% klientów odróżni obraz z FF i 85/1.2L od kitowego obiektywu na APS-C.
    Marnie z Twoją wiedzą, oj marnie. Nie dość że nie jestes w stanie wydedukowac jaka jest roznica w pracy na FF ze szklem f1.2 a kitowcem na APS-C, to do tego mylisz pojecia i nie wiesz, ze artysci brzydza sie AF. Wstyd oj wstyd.. Siadaj, pała!

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

fakt może różnica w obrazowaniu jest pomiędzy FF a cropem, ale nie uwierzę jak ktoś odróżni zdjęcie z przykładowo canona 85L od sigmy 85 1.4 - jeśli ktoś widzi taką różnicę to szacunek.
    druga sprawa faktycznie śluby trzeba traktować biznesowo: zredukować koszty, zwiększyć zyski - prosta zasada. A sprzęt trzeba dobierać tak aby się szybko zwrócił i zaczął zarabiać.
    Branża ślubna nie zdycha zmieniają się klienci, szukający tandety za marne grosze i albo my się dostosujemy albo czas zmienić zawód
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie

Czacha, piłeś coś czy co?

Pełne uzależnienie

Jellyeater - myślę, że pojechałeś po bandzie teraz... Ogólnie ślub to wciąż dla wielu ludzi ważna ceremonia i ważne wspólne przeżycie rodzinne, spotkanie z przyjaciółmi - no bo chyba nie uważasz, że chodzi tylko o to, żeby złożyć życzenia i popić schabowego szampanem a potem porawić setką i do domu? No chyba że tak jest... To wtedy szkoda dalej stukać w klawiaturę...
    Nie twierdzę, że nie jest to ważna uroczystość. Jedna z ważniejszych w życiu. Ale można by to załatwić w małym gronie. Rodziny. Na przyjaciół i tak w czasie tej uroczystości specjalnie nie ma czasu. Nie wiem o co teraz chodzi w weselach. Kiedyś były to jedyne imprezy na wsi. Teraz czasy się zmieniły. I trzeba z miasta na wieś jechać, żeby wziąć udział w czymś takim. Ta tradycja z czasem wymrze jak dinozaury.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Nie no, w Wielką Sobotę? Po prostu nie postarałeś się

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    fakt może różnica w obrazowaniu jest pomiędzy FF a cropem, ale nie uwierzę jak ktoś odróżni zdjęcie z przykładowo canona 85L od sigmy 85 1.4 - jeśli ktoś widzi taką różnicę to szacunek.
    druga sprawa faktycznie śluby trzeba traktować biznesowo: zredukować koszty, zwiększyć zyski - prosta zasada. A sprzęt trzeba dobierać tak aby się szybko zwrócił i zaczął zarabiać.
    Branża ślubna nie zdycha zmieniają się klienci, szukający tandety za marne grosze i albo my się dostosujemy albo czas zmienić zawód
    Ale przeczytaj jeszcze raz o czym ja piszę - o widocznej różnicy w zdjęciach (bo ta niezaprzeczalnie istnieje, chociaż nie wszyscy są w stanie ją zauważyć i zrozumiec), czy w różnicy w pracy sprzetem topowym a amatorskim? Bo przecież po to kupuje się lepsze aparaty i obiektywy - aby wygodniej się pracowało, a nie aby goście weselni nad tym mlaskali No, chyba że Leica ...

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Grajkowie jakich znam nie czują się w przeciwieństwie do wielu fotografów artystami. Wielu z nich gra to czego nie lubi po to aby mieć za co grać to co lubią
    dla mnie to juz nawet nie są grajkami tylko kimś z pogranicza DJ-ów, zdecydowana większość jedzie na minidyskach z gotowymi aranżami pościąganych gdzieś w torentach i odwalają swoiste "karaoke" (brakuje tylko wyświetlanych napisów)....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Może zwyczajnie trafiłeś w sedno .

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ale przeczytaj jeszcze raz o czym ja piszę - o widocznej różnicy w zdjęciach (bo ta niezaprzeczalnie istnieje, chociaż nie wszyscy są w stanie ją zauważyć i zrozumiec), czy w różnicy w pracy sprzetem topowym a amatorskim? Bo przecież po to kupuje się lepsze aparaty i obiektywy - aby wygodniej się pracowało, a nie aby goście weselni nad tym mlaskali
    Na poważnie to tu jest istotna odpowiedź na jedno pytanie. Na ile sprzęt jest dla kogoś ważny?
    - bo chce
    - bo takiego potrzebuje do prowadzenia biznesu (z jakiegokolwiek powodu).

Mam wrażenie, że niektórzy nie traktują tej roboty jak prawdziwy biznes tylko jako hobby. Z punktu widzenia zarabiania pieniędzy kupuje się to co konieczne żeby biznes się kręcił i tyle.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-03-2013 o 22:59
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam wrażenie, że niektórzy nie traktują tej roboty jak prawdziwy biznes tylko jako hobby. Z punktu widzenia zarabiania pieniędzy kupuje się to co konieczne żeby biznes się kręcił i tyle.
    Jest w tym ziarnko prawdy. Po co kupowałem szóstą stałkę do kompletu......bo musiałem? Nie, taką miałem zachciankę, a ponieważ tym zarabiam....to mogę mówić kobiecie, że było to niezbędne
    Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 30-03-2013 o 23:15
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Może zwyczajnie trafiłeś w sedno .
    No właśnie wręcz przeciwnie - zagalopował się w swoich rozważaniach i nic więcej Bo nie liczy się jedynie to co klient widzi, ale również komfort pracy. Dziure pod fundamenty można wykopać łopatą, tak samo jak można to zrobić koparką. Rozumiem że Ty z kolegą Przemkiem naginali byście z łopatami

Na poważnie to tu jest istotna odpowiedź na jedno pytanie. Na ile sprzęt jest dla kogoś ważny?
    - bo chce
    - bo takiego potrzebuje do prowadzenia biznesu (z jakiegokolwiek powodu).
    Padło porównanie APS-C z kitem kontra FF z jasną stałką. Myślę że znasz odpowiedź na to pytanie, ale czuję w kościach że celowo pojedziesz po bandzie .. wybaczam

Ja pójdę jeszcze dalej - dla wielu ludzi fotografia to hobby sprzętowe, a nie takie które polega na robieniu zdjęć. Daleko szukać nie trzeba, wystarczy zwrócić uwagę na content (to ostatnio modne słowo) naszego forum

BTW ja przed nikim z zakupów tłumaczyć się nie muszę, bo jestem gadżeciarzem i lubię fajne zabawki A że dodatkowo ułatwiają pracę to jeszcze lepiej !
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 30-03-2013 o 23:51

Pełne uzależnienie

Czacha, przeczytaj dokladnie co napisalem. Napisale, ze klient nie zauwazy roznicy, klient a nie fotograf czy operator. Rozumiesz teraz co napisalem?

Strona 26 z 96 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów