Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: canon 5d, a awaria lustra

Domyślnie canon 5d, a awaria lustra

Witam.
    Stałem się szczęśliwym posiadaczem piatki mk1. Sprzęt "oczywiście" w idealnym stanie-"dziadek jeździł nim tylko do kościoła".
    Oczywiście tak jak większość obawiam sie odpadnięcia lustra i awarii mirror-boxa.
    W związku z tym mam pytanie czy wszystkie majs ta usterkę czy od któregoś numeru seryjnego sa już wolne od tej wady?
    Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie Odp: canon 5d, a awaria lustra

a co się przejmujesz odpadnie to w serwisie za free wymienią cały zestaw, lustro i mirror-box
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Podobno wszystkie Niema sensu się przejmować robią za darmo- tylko czasami zdjęć szkoda:P

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    a co się przejmujesz odpadnie to w serwisie za free wymienią cały zestaw, lustro i mirror-box
    Tak, szczególnie jeśli odpadnie podczas zagranicznego urlopu...

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Przerabiałem temat nie dalej jak tydzień temu.
    Mi nic nie odpadło, ale asekuracyjnie wysłałem sprzęt na Żytnią. Całość trwała około całego roboczego tygodnia, bodaj od wtorku do wtorku (części nie mają na miejscu - muszą ściągać). Wszystko na koszt serwisu, łącznie z wysyłką.
    Z wizyty sprzętu w 'szpitalu' jestem zadowolony, wysyłać za wczasu, nie czekać aż odpadnie, bo tak jak już koledzy napisali (zresztą temat też jest do poczytania w innym wątku) takie rzeczy na ogół dzieją się na omawianej zagranicznej wycieczce, lub w momencie kiedy aparat jest najbardziej potrzebny.

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Jest to potwierdzone, że w przypadku odklejenia lustra wymieniają cały mirror boX i przyklejają lustro wraz metalowymi łapkami ? I to za free ?
    Migawka wiadomo do 150 k wieczna gwarancja. A w przypadku wymiany tejże migawki , na kolejną już nie jest kolejna gwarancja 150 tyś cyknieć? :-D (zapewne byłoby zbyt pięknie)

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Mi nic nie odpadło, ale asekuracyjnie wysłałem sprzęt na Żytnią. (..)Wszystko na koszt serwisu, łącznie z wysyłką.
    Chcesz powiedzieć, że gdy ma się sprzęt po gwarancji bez papierów, można wysłać 5D do wymiany mirrorboxa z przyklejeniem lustra za wczasu i to cała usługa za free? Byłem przekonany, że dopiero gdy to się stanie serwis przyjmie zgłoszenie..

P.S. Wiecie może, czy w gdy podałbym nr seryjny aparatu, telefonicznie serwisowi na żytniej dowiem się czy była tam wymieniana migawka tudzież coś innego? Wiecie takie jakby upewnienie się iż sprzedawca zapewniający, że to pierwsza migawka i pierwsze lustro faktycznie są świeżynką?
    Ostatnio edytowane przez ketras ; 12-03-2013 o 12:14
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    P.S. Wiecie może, czy w gdy podałbym nr seryjny aparatu, telefonicznie serwisowi na żytniej dowiem się czy była tam wymieniana migawka tudzież coś innego? Wiecie takie jakby upewnienie się iż sprzedawca zapewniający, że to pierwsza migawka i pierwsze lustro faktycznie są świeżynką?
    Wejdź na stronę serwisu CSI Naprawa, serwis aparatów fotograficznych, kamer video: Canon, Sony, Sanyo, Leica, Warszawa - C.S.I. Foto i Video i wklep nr seryjny sprzętu, a wyskoczy Ci czy był w serwisie.
    Marcin

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Ketras
    Jest to potwierdzone, że w przypadku odklejenia lustra wymieniają cały mirror boX i przyklejają lustro wraz metalowymi łapkami ? I to za free ? Migawka wiadomo do 150 k wieczna gwarancja.
    Tak jest to potwierdzone, ale migawka ma gwarancję do 100 000.
    Co do numeru seryjnego tak jak pisze kolega na stronie CSI można sprawdzić (ja tak potwierdziłem wymianę mirror boxa przez poprzedniego właściciela :-)).
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Dzięki Panowie Simarik i Haze , Warto taki sprzęt używany dobrze prześwietlić, zwłaszcza ,że niektórzy wystawiają 5D z niskim przebiegiem i człowiek się głowił jak tu się upewnić czy poza rzeczywistym niskim przebiegiem to nie jest przebieg kolejnej migawki :-P

Ja byłem przekonany iż w 5D migawka ma żywotność 150 000 klapnięć
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Mi nic nie odpadło, ale asekuracyjnie wysłałem sprzęt na Żytnią. Całość trwała około całego roboczego tygodnia, bodaj od wtorku do wtorku (części nie mają na miejscu - muszą ściągać). Wszystko na koszt serwisu, łącznie z wysyłką.
    Z wizyty sprzętu w 'szpitalu' jestem zadowolony, wysyłać za wczasu, nie czekać aż odpadnie, bo tak jak już koledzy napisali (zresztą temat też jest do poczytania w innym wątku) takie rzeczy na ogół dzieją się na omawianej zagranicznej wycieczce, lub w momencie kiedy aparat jest najbardziej potrzebny.
    Patrz a mi w serwisie powiedzieli że przyjmą aparat dopiero jak lustro odpadnie.... - też chciałem zapobiegawczo, ponieważ mam dwie piątki bez wymienianego lusterka...
    Regulamin pkt 8.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów