Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 136

Wątek: Canon czy Nikon

Awatar pianoblack
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie Odp: Canon czy Nikon

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Wygląda na to, że się zdecydowałaś. Doskonale. Tak czy inaczej będziesz zadowolona i ten aparat nie powinien przeszkadzać Ci robić wspaniale zdjęcia

A propos tańszych obiektywów Canona, to niestety już przeszłość. Poświęć 15 minut i przez internet sprawdź ceny interesującego Cię sprzętu. Dopiero wtedy będziesz pewna, co jest w danym dniu tańsze.
    Najwyraźniej mam złe informacje, bo wczoraj dwie osoby pisały mi, że Canon ma tańsze obiektywy

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Przykro mi.

Każdy aparat mniej więcej tak samo się obsługuje. Łatwiejsze w obsłudze będą te półprofesjonalne i wyżej. Entry level nie są zbyt wygodne.

Na pewno każdy aparat jest lepszy niż brak aparatu. A fotografia siedzi w głowie. Bierz Canona i witamy na pokładzie.
    Dziękuję wszystkim za rady

Coś już napisał

jak na raty, to tylko nowy. chociaż są sklepy, gdzie używki też sprzedają ratalnie. Ogólnie nowy na gwarancji jak dla mnie jest lepszy niż używka bez, bo nigdy nie wiadomo co kto robił, ale mój kolega twierdzi odwrotnie i jeszcze nigdy się nie przejechał (oby tak dalej). Są też tacy, którzy kupili używkę i po miesiącu do serwisu :O . Ale koniec gdybania. Canon na pewno ma ciut więcej możliwości jeżeli chodzi o kreatywną fotografię, a nikon bardziej celował w filmowanie. Tak czy siak dobrze, żebyś dotknęła obu aparatów i zobaczyła który lepiej leży, (poczytała) o klawiszologii na puszce (co gdzie się ustawia w obu aparatach). Chyba na optycznych, albo fotopolis w testach jest opis dokładnie puszek ze zdjęciami. Poczytaj jeszcze i dokładnie przemyśl decyzję i za żadne skarby nie sugeruj się naszymi podpowiedziami, bo to musi być Twoja niezależna decyzja. Wpisz "3100 test" lub "1100d test" i poczytaj, ale uważaj, bo nie wszystko jest rzetelnie opisane i oni też czasami "sugerują" zakup

Dość rzetelne testy znajdziesz na dpreview, o ile angielski nie jest przeszkodą

Awatar pianoblack
    Miasto
    Przemyśl

Cytat Zamieszczone przez Radex Zobacz posta
    Canon na pewno ma ciut więcej możliwości jeżeli chodzi o kreatywną fotografię, a nikon bardziej celował w filmowanie.
    Głownie zależy mi na fotografowaniu, filmowanie to "przy okazji", że tak powiem

Tak czy siak dobrze, żebyś dotknęła obu aparatów i zobaczyła który lepiej leży
    Nikona raz miałam w rękach, wtedy pierwszy raz miałam w rękach, zdjęcia zrobiłam rozmazane, nie wiedziałam co gdzie i jak, ale dostałam aparat do łapki i miałam kilka zdjęć zrobić, ale to pomińmy i Nikon (niestety nie wiem jaki model) wydawał mi się cięęężki, a z Canonem niestety nie miałam nic wspólnego.

(poczytała) o klawiszologii na puszce (co gdzie się ustawia w obu aparatach). Chyba na optycznych, albo fotopolis w testach jest opis dokładnie puszek ze zdjęciami.
    Czytam właśnie, może mi się coś rozjaśni, chociaż skłaniam się bardziej ku Canonowi

za żadne skarby nie sugeruj się naszymi podpowiedziami, bo to musi być Twoja niezależna decyzja.
    Zdecydować zdecyduje... ja , ale biorę pod uwagi Wasze, znajomych uwagi, którzy wiedzą "Trochę" więcej na ten temat

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Zawsze można zrobić mętlik i pomyśleć O Pentaxie fajny/zapomniany ale praca z tanimi dobrymi obiektywami jak marzenie ;_)

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    Zawsze można zrobić mętlik i pomyśleć O Pentaxie fajny/zapomniany ale praca z tanimi dobrymi obiektywami jak marzenie ;_)
    no tak, bo przecież temat wątku narzucił nam tylko dwa systemy a jeszcze jest Sony ;-) ... ale co do Pentaxa, to też polecam poczytać i pooglądać

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Ja bym zerknął w wizjer... a nie dzielił włos na czworo. Jak zerkniesz sama będziesz znała odpowiedź co wybrać.
    |CANON FF|

Pełne uzależnienie

Ja bym zerknął w wizjer... a nie dzielił włos na czworo. Jak zerkniesz sama będziesz znała odpowiedź co wybrać.
    Full frame? (kiepski żart, wiem).

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Chodziło mi raczej o jego jasność...
    |CANON FF|

mi tam w Nikonie przeszkadza światłomierz w złą stronę, to go na samym początku zdyskwalifikowało ale co kto lubi

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów