Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 136

Wątek: Canon czy Nikon

Awatar pianoblack
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie Odp: Canon czy Nikon

Cytat Zamieszczone przez Radex Zobacz posta
    Jeżeli ktoś chce kupić sprzęt z najniższej półki, musi go dotknąć, pobawić się i dopiero samodzielnie podjąć decyzję, bo ile ludzi tyle będzie opinii, a wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą była już wiele razy przerabiana
    Jestem zdecydowana bardziej na Canona, ale rozważe to i przede wszystkim podjadę jeszcze do większych sklepów, gdzie być może będą mieli i owego Nikona i Canona i zobacze, który mi będzie lepiej "leżal"

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez meiss Zobacz posta
    P.S. Kolego Radex o co chodzi z tym Canonowskim bracketingiem? Jakiś magiczny jest? Serio pytam, kilka lat nie bawiłem się aparatami więc nie wiem.
    porównawczo odnosiłem się do Nikona d3100, który nie posiada funkcji bracketingu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez koberek Zobacz posta
    aleś koleś wyjechał, że hej, za bardzo nie kumam, co Twe dwie kulki latające po głowie miały mi do zakomunikowania
    przecież pisałem, że śrubokrętów nie używam, tylko nikorrów z silnikami
    a forum jak forum, przecież fotograficzne jest, no chyba, że dla zamkniętego grona canonierów
    ja nikogo nie namawiam, ani nikt nie będzie mnie namawiał,
    to jest kwestia indywidualna, pisałem, że dla mnie lepszy, co nie oznacza, że dla wszystkich
    a jeśli nie masz nic wnoszącego do tematu ciekawego do powiedzenia, to przynajmniej nie troluj gościu
    Narzecze którym się posługujesz jest raz, że mało zrozumiałe, dwa może zostać (i słusznie) odebrane jako obraźliwe. Dlatego prosiłbym żebyś następnym razem nie odnosił się w ten sposób do forowiczów.
    Pomijam już kwestię że tego typu posty nie wnoszą nic konstruktywnego do tematu.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-08-2013 o 21:16
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Dziś bawiłem się d90... +18-105... I powiem tak zaskoczył mnie szybki i dokładny af. Ale reszta to jakiś koszmarek. Aparat w ogóle nie leżał mi w ręce. fakt ciezki obiektyw ale jak podepnę do 600d sigmę albo jupitera to trzymam go pewnie i bez obawy że upuszczę a Nikon masakra sam wyłaził mi z rak jak dziki wąż . Menu pomimo że guziczków full na korpusie dwa pokrętełka i wyświetlacz na górze to jakoś nie mogłem się w tym odnaleźć. Np nie mogłem trafić gdzie ustawić punkty ostrości, albo auto iso w tybie A. potem wziąlęm swojego plastikowego jak pilot od telewizora canonika i odetchnąłem bo jak ktoś napisał " zdjęcia same się robiły ", a ustawic aparat mogłem z zamknietymi oczami
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

D90 wyłaził z rąk jak dziki wąż ? To co tam za łapska masz, akurat w moim osobistym odczuciu D90 bardzo przyjemnie się trzyma...Chociaż to może moje duże dłonie tak chcą..

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Dziś bawiłem się d90... +18-105... I powiem tak zaskoczył mnie szybki i dokładny af. Ale reszta to jakiś koszmarek. Aparat w ogóle nie leżał mi w ręce. fakt ciezki obiektyw ale jak podepnę do 600d sigmę albo jupitera to trzymam go pewnie i bez obawy że upuszczę a Nikon masakra sam wyłaził mi z rak jak dziki wąż . Menu pomimo że guziczków full na korpusie dwa pokrętełka i wyświetlacz na górze to jakoś nie mogłem się w tym odnaleźć. Np nie mogłem trafić gdzie ustawić punkty ostrości, albo auto iso w tybie A. potem wziąlęm swojego plastikowego jak pilot od telewizora canonika i odetchnąłem bo jak ktoś napisał " zdjęcia same się robiły ", a ustawic aparat mogłem z zamknietymi oczami
    Ale miałeś przygodę!!! Całe szczęście, że wszystko się dobrze skończyło. Odetchneliśmy z ulgą. Uważaj na przyszłość z tymi Nikonami...
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Aparat w ogóle nie leżał mi w ręce.
    Trochę dziwne, bo akurat ergonomia Nikona jest wzorowa
    Szkoda tylko, że nie daje ładnego obrazka...

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Nikon nie jest do zabawy - stąd jego reakcja. A swoją drogą nawet opowiadanie pierdół powinno mieć swoją granicę

Początki nałogu Awatar maciek12ss

A no widzicie naprawdę trzymał mi sie dużo gorzej od canona ale to tylk moje odczucie moje ręce . Mam ręce zwyczajne ani duże ani małe jak to 28 letni facet. Co do bsługi też pisałem poważnie. Ja nie moegłem się odnaleźć, pewnie to kwestia przyzwyczajenia i przeczytania d dechy do dechy instrukcji. Ale jest tak ze canona trzymam jedną ręką z ciężkim szkłem i w trybie av np. moę swobodnie pokrętłem zmienić przesłonę mogę wybrac punkt af. Po prostu ręka mi sie przyzwyczaiła do canona i nikon jest dla mnie nie ergonomiczny ma ciaśniejszy grip . Ale co ja będe opwieadał jak b ede miał czas to wam wrzucę w jakimś linku serie fotek albo jakkiś film jak mi leży w reku d90 i 600d oraz jak to obsługuję . A co do obrazka zz d90 t nie jest taki zły tylko za żółty . ogólnie to bardzo łądnie trafiał w punkt ze szkłem 18-105 . bo już np moje obiektywy ze stopki to koszmarek w porównaniu z tamtym nie spinajcie się też za bardzo ludziska bo to moja ocena bez jakiś folozoficzno matematyczno optyczno polonistycznych wywodów. pozdrawiam. Aha i na pewno będę uwazał na przyszłość z nikonami póki co w planach 6d oby tylko nie okazał się dzikim wężem
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie

Mam ręce zwyczajne ani duże ani małe jak to 28 letni facet.
    To nie od wieku zależy...

Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów