I to wszystko na możliwości jakie tutaj jestem w stanie zrobić? Jak Pan ocenia wynik ? ( nie mam większego pojęcia jak to powinno być w praktyce, jak wychodzi na innych egzemplarzach tego modelu ). Jedynie mogę polegać na końcowych wynikach, wykresach i ptaszkach na zielono oznaczających PASS.
Swoją drogą czy ten model - w praktyce faktycznie ma takie kiepskie podświetlenie? Na dole od narożnika barwi na różowo, po prawej ciemny, po lewej jasny. I jakby podzielić ekran na 3 części ( dzielimy na pasy od lewej do prawej - 33 % każdy ) w poziomie różnica w podświetleniu jest masakrująca. Na dole wykazuje 80cd/m2 na środku 100 i od góry 105. Strasznie to nierównomiernie podświetlone, dodając nierówności od lewej do prawej mamy mały cyrk ;/. Ten cyrk też swoje zrobił przy poprzednich próbach osiągnięcia przy kalibracji jak najlepszego wyniku.
Kilka dni temu byłem u znajomego, który posiada model S2233 oraz wczoraj inna osoba S1932 to nawet nie ma co porównywać do któregokolwiek;/. Jakby inna firma je produkowała. Chyba, że załapałem bubla.