Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Kasy fiskalne już kupiliście ?

Mieszany widok

mk
    Guest

Domyślnie Odp: Kasy fiskalne już kupiliście ?

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Tak. Masz obowiązek wystawić paragon, jeśli świadczysz usługi i sprzedaż na rzecz osób fizycznych i w ciągu roku przekroczysz 20 tysięcy (do tej pory było 40 tysięcy)
    Dzięki Merde ; ) Jak dla mnie głupota nic więcej... Dotychczas nie przekraczałem 20 tysięcy ale wszystko się może zmienić... Głupota nic więcej... Jak dla mnie sama faktura vat wystarcza, którą wystawiam na zdjęcia ślubne i od której vat odciągam...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Kasy fiskalne już kupiliście ?

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Dzięki Merde ; ) Jak dla mnie głupota nic więcej... Dotychczas nie przekraczałem 20 tysięcy ale wszystko się może zmienić... Głupota nic więcej... Jak dla mnie sama faktura vat wystarcza, którą wystawiam na zdjęcia ślubne i od której vat odciągam...
    Do końca zeszłego roku też tak sądziłem - wystawiam zawsze fakturę VAT, bo 99% moich klientów to podmioty gospodarcze i wydawało mi się, że jeśli daję fakturę osobie fizycznej - to paragon nie jest konieczny. Księgowa szybko sprowadziła nas na ziemię...

To kolejne utrudnienie, po niedawnym bajzlu ze zmianami formy wystawiania faktur.
    Ciekawe, jaka jest granica ludzkiej wytrzymałości...

PS: O zakazie używania skrótów (np. P.P.H.U. czy Sp. z o.o.) w nazwach firm już słyszeliście? ;-)
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-03-2013 o 11:33
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów