Owszem, ale tylko wtedy, kiedy prowadzą sprzedaż lub świadczą usługi osobom fizycznym.
Świetna sprawa. Już widzę te potworki w stylu:Tak, trzeba pisac pełne nazwy![]()
Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe NAZWA WŁASNA Jan Nowak, Janina Nowak, Joanna Nowak Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowa
Oraz setki czy tysiące not korygujących od kontrahentów których już mam w bazie...
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Zgadza się co do pierwszej części Twej wypowiedzi.
Co do nazw , ja w zeszłym miesiącu całą bazę poprawiałem w Subiekcie![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Teraz mam na kasie "USŁ.FOTOGRAFICZNA" - tak zaprogramowali i skarbówka nie miała zastrzeżeń. Pod jednym klawiszem mam i jest cacy. To po 1kwi. będzie lipa jak będzie trzeba wbijać każdy rodzaj zdjęcia - pytanie czy np trzeba będzie rozgraniczyć zdjęcia do dokumentów na legitymacyjne, dyplomowe, wizowe itp... oraz na formaty odbitek z amatorki.
Tak na pierwszy rzut do głowy przychodzi mi z 30 pozycji![]()
Wymóg skarbówki aby było jak njabradziej szczegółowo jednakże nikt Cię nie zmusi to rozgraniczania świadczonych usługJa lekarzą wprowadzam usługa medyczna bez dzielenia na usługi
![]()
Nareszcie mają
A kiedy prawnicy będą mieć?
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Nie obejmuje to absolutnie wszystkich rodzajów usług, ale jednak zdecydowaną większość. Moje usługi akurat nie podlegają kasie fiskalnej, mimo że świadczę je osobom fizycznym. Niemniej jednak nasz, tfu, "przyjaciel" Vincent powoli zaczyna przechodzić samego siebie w kreatywności ;-).Ja też zastanawiam się ile jeszcze społeczeństwo to wytrzyma...
--- Kolejny post ---
Też się zastanawiam. Bo co do granicy ludzkiej, a zwłaszcza urzędniczej, głupoty to już dawno przestałem mieć złudzenia że w ogóle gdzieś istnieje ;-)
--- Kolejny post ---
Póki co są zwolnieni, przynajmniej do końca 2014 roku. Przecież sami sobie jarzma na garb nie założą ;-).
Sorry, sprawdziłem dokładniej i wychodzi, że tylko notariusze są zwolnieni :-)
--- Kolejny post ---
Tu można poczytać kto jest jeszcze zwolniony:
http://www.vat.pl/zwolnienia_czynnosci_kasy_fiskalne_twoja_kasa_fisk alna_723.php
Ostatnio edytowane przez dzidofon ; 11-03-2013 o 14:03
300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)