Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
Retina ma węższy gamut, ale jest znacznie bardziej liniowa i natywnie zdecydowanie bliższa D65. Co IPS to IPS
Za co płacisz znacznie więcej, masz generalnie słabszy lub porównywalny wydajnościowo sprzęt i krótką gwarancję. Coś za coś, oczywiście :-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
... w cenie ~ 4000 pln ;]
nie mniej jednak dzieki za test.
przynajmniej chociaz jeden pozadnie zrobiony test laptopa do zastosowan strictle graficznych.
wyglada na to, ze nie ma na rynku zadnej rozsadnej alternatywy do powiedzmy 5000 pln?
bo wiecej to imho bezsens placic za laptop do LR/PS
wtedy to juz lepiej kupic jakiegos "zwyklasa" od HP, i do tego pozadny monitor EIZO.
Nie znam dokładnie rynku, żeby odpowiedzieć czy można faktycznie urwać kompa z czterordzeniowym prockiem, grafiką wspomagającą PS i takim jakby nie patrzeć przyzwoitym w kontekście edycji obrazu wyświetlaczem, ale wydaje mi się, że poniżej 5-6 tysięcy będzie to raczej trudne. Oczywiście, alternatywą jest nieco wydajniejszy komputer wybierany bez zwracania uwagi na wyświetlacz, kupowany z założeniem, że będzie pracować w połączeniu z dobrym dodatkowym monitorem. Tylko w moim przypadku ja szukałem przedłużenia zestawu biurkowego, o czym już wspominałem, a nie jedynego komputera do pracy.