Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 60d Problem z lampa zewnetrzną.

Mieszany widok

Domyślnie Canon 60d Problem z lampa zewnetrzną.

Witam mam następujący problem . Posiadam Canona 60d i lampe ex430 niestety po załadowaniu lampy na sanki działa sterowanie lampa itp. działa także sterowanie bezprzewodowe ale po naciśnięciu spustu migawki lampa nie błyska.
    Prosiłbym o pomoc . Z góry dziękuje.

Domyślnie Odp: Canon 60d Problem z lampa zewnetrzną.

a próbowałeś lampę wyzwolić ręcznie? Z tyłu masz przycisk test. Po naładowaniu lampy i naciśnięciu przycisku, powinna błysnąć

Cytat Zamieszczone przez skura Zobacz posta
    a próbowałeś lampę wyzwolić ręcznie? Z tyłu masz przycisk test. Po naładowaniu lampy i naciśnięciu przycisku, powinna błysnąć

tylko na sankach test lampy nie działa. Testowana tez na 550d działa wszystko

Początki nałogu Awatar janhalb

Na pewno nie chodzi o "niekompatybilność" lampy z aparatem - ja też używam 430EX z 60D i wszystko gra. Może styki mają jakiś feler? Jakieś zwarcie? Próbowałeś przeczyścić styki?
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Może to prozaiczne, ale zmień baterie. Kiedyś, po dłuższym nieużywaniu lampy, już prawie się zaczynałem denerwować, że lampa działa, ale nie błyska, kiedy wymieniłem akumulatorki na naładowane i wszystko znowu zaczęło funkcjonować poprawnie.
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

własnie problem w tym ze lampa sprawna itp bo mam tez 550d i na nim wszystko działa. a na 60 juz nie. Podejrzane jest jednak ze działa w pełni sterowanie lampa z menu aparatu tak samo jak wyzwalanie bezprzewodowe ale nie działa tylko i wyłącznie wyzwolenie lampy gdy jest wsunięta na 60d co dziwniejsze nawet przycisk test wtedy nie działa na lampie

Uprawnienia umieszczania postów