Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Proszę o pordę w sprawie lamp studyjnych

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar okar_t

Question Proszę o pordę w sprawie lamp studyjnych

Chcę kupić pierwsze lampy do domowego studia. Przeglądam forum, allegro i ... mam już mętlik w głowie. Może ktoś poradzi mi tak konkretnie i poleci sprzęt godny uwagi. Kwota jaką chcę przeznaczyć na komplet /statywy, lampy, parasolki/ to 900 zł.

Przeglądałem coś takiego:

Quantuum Studyjny zestaw oświetleniowy SQ-201 Wwa (3031792712) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co o tym myślicie?

Z góry wielkie dzięki
    40D + coś tam, coś tam

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Proszę o pordę w sprawie lamp studyjnych

Cytat Zamieszczone przez okar_t Zobacz posta
    Chcę kupić pierwsze lampy do domowego studia. Przeglądam forum, allegro i ... mam już mętlik w głowie. Może ktoś poradzi mi tak konkretnie i poleci sprzęt godny uwagi. Kwota jaką chcę przeznaczyć na komplet /statywy, lampy, parasolki/ to 900 zł.

Przeglądałem coś takiego:

Quantuum Studyjny zestaw oświetleniowy SQ-201 Wwa (3031792712) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co o tym myślicie?

Z góry wielkie dzięki
    Parasolki zamieniłbym na softboxy.

Racja, dokup jeszcze z softboxa, jednego albo dwa żebyś mógł mieć alternatywy... bo zestaw na początek jest spoko Poszukaj sklepu gdzie mają oprócz tego zestawi softboxy normalne klasyczne 60x90 np. Wtedy Ci to taniej wyjdzie za przesyłkę Bo u nich nie widzę żeby były inne niż stripy i okty(albo napisz do nich bo może mają nie wystawione).

Tez zestaw na początek do niedużego studia zupełnie wystarczy. Parasolki mają ten plus, że są mobilniejsze. Jeśli ma to być sprzęt rozstawiany w domu na czas sesji to jest to lepsze rozwiązanie. Jeśli zaś zestaw ma stać na stałe to kup softboxy. Nieocenionym dodatkiem do takiego studia jest też radiowy wyzwalacz lamp. Łączenie aparatu i lamp przewodami to proszenie się o wypadek. Powodzenia!

Ja mam taki zestawik, i jestem bardzo zadowolony
    Tyle że dokupiłem do niego jeszcze softa
    C5Dmk2 + C28-135 USM IS + C16-35/2.8 + C24-70/2.8 + C50/1.8 + C70-210/3.5-4.5 USM + C430EXII + Sonnar 180/2.8 + inne graty

Uprawnienia umieszczania postów