Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Jaki obiektyw do 20d?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARCIN_S
    gwozdzt : No 20 d już mam z kitowym obiektywem, tak więc nad aparatem już się nie zastanawiam.
    OK, zatem coś już wiemy i aparat zostaje. To dobry, porządny sprzęt.
    Teraz ten KIT: co Ci w nim nie pasuje? Czy tylko za mały zoom, czy coś jeszcze Cię drażni, przeszkadza?
    Jeśli chodzi tylko o zoom, to wystarczy Sigma/Tamron 18-200 i po dylemacie. Jeśli dostrzegasz inne wady - wal śmiało jakie, a wtedy coś poradzimy.

Kiedyś, chyba na tym forum, czytałem "że jak się coś lubi to dobrze mieć to w jak najlepszym gatunku" podoba mi się to stwierdzenie. Mam nadzieję, że uda mi się wykorzystać jakość jaką dają te właśnie obiektywy i dlatego wolę lepsze niż gorsze.
    To fakt, ale sprzęt dobrze też dobierać do określonych celów. Do Twoich celów (wakacje, spacerek niedzielny) takie obiektywy absolutnie nie są konieczne, a wręcz mogą przeszkadzać! Znasz ich rozmiary, wagę?
    Inaczej: czy kupujesz koparkę, chcąc zasadzić drzewko w ogrodzie?

Jestem początkującym użytkownikiem canona, ale zdjęć już troszkę w życiu zrobiłem, tylko na trochę gorszym sprzęcie.
    Też fajnie. Napiszże coś więcej: jakie masz doświadczenia? czym robiłeś zdjecia? co Ci w tym starym sprzecie przeszkadzało? co zdecydowało o wyborze 20D?

PS.
    Jeszcze jedno: w pogoni za sprzętem nie zapomnij robić zdjęć, bo pójdziesz do Piekła!
    Siedem Poziomów Fotografów
    A jak się już tam znajdziesz, to zobacz co cię czeka:
    Sprzetowe rozwazania przy kosiarce i piwku
    Wyznanie Anonimowego Sprzętowca-kolekcjonera
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 22-02-2006 o 12:11
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów