Cłem sobie głowy nie zawracaj, jest groszowe. Gorzej z VAT-em.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Zrobicie na tym interes życia. Przy dobrym wietrze zaoszczędzicie 100zł + bierzecie na siebie ryzyko, że będziecie musieli zapłacić vat + brak gwarancji w Polsce = nieopłacalne.
No cena 140 USD to jest coś. Tak kombinuje jak by sobie te szkiełko zdobyć z USA, ale niestety w najbliższym czasie nikt ze znajomych się nie wybiera. Najlepiej jest jak jest okazja aby ktoś kupił tam i przywiózł: nie ma cła (przewozi jako własny lub na prezent dla kogoś), nie ma ryzyka że nie tak pójdzie. Tylko trzeba mieć taką osobą która akurat wybiera się do Stanów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Nie wiem jak z wysylka do polski ale do UK pocztowa przesylka gratis, cena 119 GBP (DHL + 19 GBP):
Canon EF 40mm f/2.8 STM--DigitalRev
korzystalem juz z uslug tego sklepu kilkakrotnie i nigdy sie nie zawiodlem (n.p. 70-300L za 799 GBP).
Wysylka zorganizowana z obnizona wartoscia (nawet nie musialem prosic o specjalne przygotowanie sami wystawili list przewozowy (nie fakture) z warotscia 50 GBP). Faktura na maila z faktyczna wartoscia.
Gwarancja roczna miedzynarodowa - potwierdzona przez wizyte w autoryzowanym serwisie canona w UK zadnych problemow.