Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Co by tu wybrać? - prośba o radę :)

Mieszany widok

mk
    Guest

Domyślnie Odp: Co by tu wybrać? - prośba o radę :)

Cytat Zamieszczone przez tommytom Zobacz posta
    re: marcinstanczak - jest amatorką ale sądząc po tym ile czyta, przegląda, ogląda o aparatach pełno klatkowych to mogę śmiało powiedzieć, że to jest to co ją interesuje Poczytałem trochę o wspomnianym przez Pana aparacie i chyba jednak to nie to. Hmmm czyli kolory w nikonie są takie kiepskie? Bo tak trochę przeglądałem przykładowe zdjęcia z nikona d700 czy d3 i musze powiedzieć, że ciekawie to wygląda. Co do budżetu to mogę i 10 tys wydać, ale powtarzam nie wiem czy jest to sens kupować nowy korpus[ np 6D ] i do tego obiektyw. Czy nie lepiej kupić tańszy korpus i jakiś jeden, dwa ciekawe obiektywy w cenie canona 6D.

Pozdrawiam
    Tu chodzi o samą obróbkę zabarwienie Nikonowskie niebieskie jest po prostu ciężkie do okiełznania (według mnie) i spędzałem 2x więcej czasu na dopasowaniu wszystkiego tak bym był zadowolony, niestety czasem się nie dawało, zdjęcia jakie widziałeś są zapewne po obróbce więc nie masz porównania w plikach surowych, gdzie trzeba kombinować dużo... 6d niestety nie mam nadal wyrobionego zdania na jego temat, co do af w 5dmk2 ja raczej nie narzekam owszem mógłby być troszkę szybszy i mieć więcej punktów af (przesiadka z d700 na 9 punktów to była na początku masakra) ale to raczej kwestia przyzwyczajenia nic więcej ; )
    Wiele osób właśnie omija bezlusterkowce a według mnie są idealnym sprzętem do robienia zdjęć dla amatora/średnio zaawansowanego użytkownika posiadałem X100 i gdyby nie to, że potrzebowałem szybko pieniędzy to nie rozstawałbym się z nim...
    Moja propozycja 5dmk2 + 35 2.0 + 85 1.8 + samyang 14 i żonka będzie zadowolona na 100% ; ) 35 - street, 85 - portret a 14 da się zrobić krajobraz ; )

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Co by tu wybrać? - prośba o radę :)

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Moja propozycja 5dmk2 + 35 2.0 + 85 1.8 + samyang 14 i żonka będzie zadowolona na 100% ; ) 35 - street, 85 - portret a 14 da się zrobić krajobraz ; )
    Brać i nie dumać

A na wakacje idealny x100, mały lekki.

Uprawnienia umieszczania postów