Pokaż wyniki od 1 do 10 z 205

Wątek: 30D oficjalnie

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

hmmm...
    tak sobie czytam ten długi wątek... konsekwentnie omijając OT'piki... i się zastanawiam skąd tyle skarg i głosów zawodu?
    Czy to nie nasza tylko wina że ktoś się czuje rozczarowany? Czy Canon coś obiecywał? nie - wszystkie mżonki o nowymn sprzecie sami wyssaliśmy sobie z paca i napedzalismy swoje oczekiwania.

Ten kto myslał, że 7 miesięcy po premierze 5D Canon wypuści ff lub coś ponad 10MP w cenie 20D jest chyba bardzo naiwny. Każdy sprzęt musi na siebie zarobić - i musi mieć na to czas.

Zresztą ff nie będzie długo jeszcze w segmencie xxD/xxxD - bo i po co skoro się sprzedają i Canon ma EF-S?

Dla xD/1V/3 będą stałki i L-ki, dla reszty EF-S.
    Niewiem, czy było jakieś oficjalne info na ten temat - byłem długo nieobecny, ale ze strony www.canoneos.com zniknął eos 30v/33v co może oznaczać wycofywanie niskich analogów z oferty. Z nimi mogą zniknąć niskie zoomy nie-EF-S

30D jest całkiem logicznym upgradem. Poza tym, najpierw ff i 15MP pojawi się w 1d mkII a nie w segmencie amatorskim...

Cos mi się zdaje, że niektórzy oczekiwali gwazdki z nieba... i to najlepiej za darmo ;-)
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

upgrade? eee...
    facelifting. jedyny upgrade "sensowny" to ten "spot" i iso w wizjerze podczas zmiany jego wartości.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Uprawnienia umieszczania postów