Panowie spokój. Ale tu widze pewien brak konsekwencji
a tuZamieszczone przez Michu (Pentax)
Więc please zdecyduj sie czy 10 Mpix jest cool czy beZamieszczone przez Michu (Pentax)
Panowie spokój. Ale tu widze pewien brak konsekwencji
a tuZamieszczone przez Michu (Pentax)
Więc please zdecyduj sie czy 10 Mpix jest cool czy beZamieszczone przez Michu (Pentax)
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Nie kumam czemu sie czepiasz, ze ktos oczekiwal tych 10 mega pixeli - ja tez do tych osob nalezalem. wiadomo, ze taka rozdzielczosc mimo, iz nie jest widoczna na odbitkach 10x15cm, to czesto sie przydaje. mi w ciagu roku posiadania 350d zdazylo mi sie zrobic kolo 40 powiekszen wielkosci plakatu B1 lub nawet wiekszych ( najwieksze mialo 2m x 2m, i to z kadrowanego w ps pliku). Jesli nie potrzebujesz wiecej mpx, to nie zakladaj prosze, ze inni nie potrzebuja....Zamieszczone przez Michu (Pentax)
a wracajac do tematu - zawiodlem sie troche. trudno - czas sprzedawac korpus i wszystkie obiektywy i ruszac na 5d, tylko ta cena....:-(
Bzdura powiadasz. No to co mozna byłoby dołożyć do 30D albo odjąć od 5D albo co z tych dwóch puszek skompilować żeby wypuscic nowa puszke? Za rok cena 5D spadnie mysle do 8k zł wiec...po co ?Zamieszczone przez gietrzy
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
bardzo fajne rzeczy: spot, kompensacja blysku w celowniku, mocniejsza migawka, krotszy blackout i usprawniony AF
fajne rzeczy: telewizorek, wskaznik baterii
glupie rzeczy: iso co 1/3 dzialki. jakby to jeszcze bylo powiazane z programem automatyki czulosci (ustawiasz dziurke i czas, aparat dobiera ISO) to mialoby rece i nogi. a tak... poza osobami lubiacymi naswietlic w punkt i robiacymi JPEG-i z przymusu, to komu to niby mialoby sluzyc?????
ogolnie, same parametry wygladaja tak sobie. na tle D200 bez jakis rewelacji...
dobrze, ze Canon zdecydowal sie zejsc z piedestalu i dac "super pro feature" 8) zwany spot dla uzytkownikow semi-pro. zobaczymy jeszcze jak wyglada jakosc i jak sprawdza sie usprawniony AF w praktyce
EDIT: co jest takiego zlego, w trzymaniu sie dobrej jakosci 8 Mpix??? bardziej wam sie opdoba 10Mpix w wydaniu Nikona D200?
Dało... bo te Offset A3 z 10mp będzie lepszy niż z 8 czy 6.....Zamieszczone przez Michu (Pentax)
Ja nie mówię że 6 czy 8 nie wystarcza amatorowi, jasne ze wystarcza, ale rozmawiamy o nowym body, o tym co ma, w czym jest lepszy.
Widzę że wyuwasz jakies daleko idace wnioski ....
Zmartwie CIe ale nie jestem dzieckeim fotografii cyfrowej a 50 miałem wiele z róznymi body.
Jezeli denerwuje Cię to co napisałem o tym ze powinno być 10mp .. (w koncy wszyscy tego oczekiwali) to Twoja sprawa.
20D, 6D
Ale to raczej wynika z ceny i jednak naszych... specyficznych zarobków. Poza tym, to chyba jednak aparat ukierunkowany bardziej na studio niżdo fotografii ogólnej (wyszedłbyś z takim cudem wieczorem na blokowisko pofocić?Zamieszczone przez gietrzy
![]()
No, z całym szacunkiem ale na 100% pewnym być nie możesz - w końcu teraz miał być 50D z 10 MPxl z tego, co pamiętam z rozpiski.Zamieszczone przez gietrzy
Szczerze Ci tego życzę. Mnie dla odmiany szkła już nie ruszają - czas rozejrzeć się za puszką. Do jesieni ma pokazać się następca ISTa D.Zamieszczone przez gietrzy
A Ty nie walczyłeś z Zenitem?Zamieszczone przez gietrzy
![]()
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
spokojnie wcześniej spadnie do 8k.
przecież teraz jest na poziomie 9,5k.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Zamieszczone przez kami74
EDIT: teraz zauważyłem, że chodzi Ci o coś pomiędzy 30 a 5.
Nie, tu to już chyba nic nie wcisną. Pytaniem roku 2006 jest pytanie:
Co, projektując 3D, dodadzą do 5D, żeby nie zaszkodzić:
- 1D2N
- 1Ds2
- ONE (zunifikowana, przyszła 1Dynka)
Pamiętać trzeba, że gro zawodowców z powodzeniem używa 20D. Powód: tanie jak barszcz 5 kl/s...
Dziś na allegro 9500, po akcji z rabatami minus 300 Euro. Mówimy o nówce, a gdzie używki?Zamieszczone przez kami74
A i dla tych co czytają CB: refarby (po upadku z TIR'a) za 7100 ;-)
BTW: Widziałeś kiedyś wizjer w EOS 3? Ja widziałem i w 3 i w 5D. Ten drugi jakiś taki mały![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 21-02-2006 o 12:28
Uwielbiam taką manipulację.Zamieszczone przez kami74
Zauważ, że nacisk bardziej połozony w tej wypowiedzi był na cropie.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Jak dla mnie. To tylko moje zdanie, kochanieZamieszczone przez jotka
![]()