Strona 5 z 21 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 205

Wątek: 30D oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Panowie spokój. Ale tu widze pewien brak konsekwencji

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    I co byś zrobił z tymi 10 MPxlami?
    a tu
    - ale czyż nie kuszące byłoby 10 MPxl
    Więc please zdecyduj sie czy 10 Mpix jest cool czy be
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

A teraz sam sobie odpowiedz na pytanie: Jak często wykorzystujesz swoje 8MPxl. Jeżeli musisz kadrować przy pomocy Szopa a nie aparatu, to raczej nie świadczy o Twoich umiejętnościach najlepiej.
    Nie kumam czemu sie czepiasz, ze ktos oczekiwal tych 10 mega pixeli - ja tez do tych osob nalezalem. wiadomo, ze taka rozdzielczosc mimo, iz nie jest widoczna na odbitkach 10x15cm, to czesto sie przydaje. mi w ciagu roku posiadania 350d zdazylo mi sie zrobic kolo 40 powiekszen wielkosci plakatu B1 lub nawet wiekszych ( najwieksze mialo 2m x 2m, i to z kadrowanego w ps pliku). Jesli nie potrzebujesz wiecej mpx, to nie zakladaj prosze, ze inni nie potrzebuja....

a wracajac do tematu - zawiodlem sie troche. trudno - czas sprzedawac korpus i wszystkie obiektywy i ruszac na 5d, tylko ta cena....:-(

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Bzdura!
    Wszyscy czekają na 3D. Canon nie wypuści go dopóty dopóki nie wyciągnie maksymalnej ilości kaski z kupujących.
    Jedyne potknięcie ? jakie widzę w szturmie Canona na nasz portfel to zbyt słaba (w stosunku do oczekiwań) sprzedaż baaardzo ovepriced 5D.

Nakłady mówisz?
    - pełną klatkę mają; już pewnie trzeciej generacji
    - technologie, 5, 8 kl/s mają
    - proca mają

Niewiem czy wiesz ale we wrześniu czeka nas FF, 16-18 MPx (2 źródła różnie podają), 10 kl/s.

Mam nadzieję, że cena będzie na tyle odpowiednia, że służbowy E-10 pójdzie na zasłużony spoczynek. A, i czekam na więcej szkieł. Nowe 85L fajne, szczególnie FTM, ale ja czekam na 50L, 200/2L lub LIS, 200-400/4. W tym roku korpusy mnie nie ruszają
    Bzdura powiadasz. No to co mozna byłoby dołożyć do 30D albo odjąć od 5D albo co z tych dwóch puszek skompilować żeby wypuscic nowa puszke? Za rok cena 5D spadnie mysle do 8k zł wiec...po co ?
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

bardzo fajne rzeczy: spot, kompensacja blysku w celowniku, mocniejsza migawka, krotszy blackout i usprawniony AF

fajne rzeczy: telewizorek, wskaznik baterii

glupie rzeczy: iso co 1/3 dzialki. jakby to jeszcze bylo powiazane z programem automatyki czulosci (ustawiasz dziurke i czas, aparat dobiera ISO) to mialoby rece i nogi. a tak... poza osobami lubiacymi naswietlic w punkt i robiacymi JPEG-i z przymusu, to komu to niby mialoby sluzyc?????

ogolnie, same parametry wygladaja tak sobie. na tle D200 bez jakis rewelacji...

dobrze, ze Canon zdecydowal sie zejsc z piedestalu i dac "super pro feature" 8) zwany spot dla uzytkownikow semi-pro. zobaczymy jeszcze jak wyglada jakosc i jak sprawdza sie usprawniony AF w praktyce

EDIT: co jest takiego zlego, w trzymaniu sie dobrej jakosci 8 Mpix??? bardziej wam sie opdoba 10Mpix w wydaniu Nikona D200?
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-02-2006 o 12:12
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Otóż nie bardzo. Nie mam cyfry - siedzę w analogu.
    Nie bredzę - większości amatorów wystarczy 6-8 MPxl. Jeżeli zaś stać Cię na tak częstą wymianę korpusów, to zainwestuj raz a dobrze w 5D i będziesz miał problem z głowy.
    Odnoście bredzenia: na podstawie tej wypowiedzi sądzę, że jesteś dzieckiem cyfrowej rewolucji, niestety. Kilkuletnia szkoła jedynie ze standardową "50" uczyła dbania o kadr na etapie naciskania na spust a nie zabaw w Szopie.
    Przy okazji: jestem zawodowym grafikiem i nie jednokrotnie spotykałem się z A3 do offsetu z 6-8 Mpxl matrycy jak i B1 z plotera. Nie pisz mi więc, że te 10 MPxl by Ci coś dwięcej dało.
    Dało... bo te Offset A3 z 10mp będzie lepszy niż z 8 czy 6.....
    Ja nie mówię że 6 czy 8 nie wystarcza amatorowi, jasne ze wystarcza, ale rozmawiamy o nowym body, o tym co ma, w czym jest lepszy.
    Widzę że wyuwasz jakies daleko idace wnioski ....
    Zmartwie CIe ale nie jestem dzieckeim fotografii cyfrowej a 50 miałem wiele z róznymi body.
    Jezeli denerwuje Cię to co napisałem o tym ze powinno być 10mp .. (w koncy wszyscy tego oczekiwali) to Twoja sprawa.
    20D, 6D

Domyślnie

Bzdura!
    Wszyscy czekają na 3D. Canon nie wypuści go dopóty dopóki nie wyciągnie maksymalnej ilości kaski z kupujących.
    Jedyne potknięcie ? jakie widzę w szturmie Canona na nasz portfel to zbyt słaba (w stosunku do oczekiwań) sprzedaż baaardzo ovepriced 5D.
    Ale to raczej wynika z ceny i jednak naszych... specyficznych zarobków. Poza tym, to chyba jednak aparat ukierunkowany bardziej na studio niżdo fotografii ogólnej (wyszedłbyś z takim cudem wieczorem na blokowisko pofocić?

Niewiem czy wiesz ale we wrześniu czeka nas FF, 16-18 MPx (2 źródła różnie podają), 10 kl/s
    No, z całym szacunkiem ale na 100% pewnym być nie możesz - w końcu teraz miał być 50D z 10 MPxl z tego, co pamiętam z rozpiski.

Mam nadzieję, że cena będzie na tyle odpowiednia (piszę o 30D , że służbowy E-10 pójdzie na zasłużony spoczynek. A, i czekam na więcej szkieł. Nowe 85L fajne, szczególnie FTM, ale ja czekam na 50L, 200/2L lub LIS, 200-400/4. W tym roku korpusy mnie nie ruszają
    Szczerze Ci tego życzę. Mnie dla odmiany szkła już nie ruszają - czas rozejrzeć się za puszką. Do jesieni ma pokazać się następca ISTa D.

Kilkuletnia szkoła jedynie ze standardową "50" uczyła dbania o kadr na etapie naciskania na spust a nie zabaw w Szopie.
    Szczerze zazdroszczę.
    A Ty nie walczyłeś z Zenitem?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

spokojnie wcześniej spadnie do 8k.
    przecież teraz jest na poziomie 9,5k.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Bzdura powiadasz. No to co mozna byłoby dołożyć do 30D albo odjąć od 5D albo co z tych dwóch puszek skompilować żeby wypuscic nowa puszke?

EDIT: teraz zauważyłem, że chodzi Ci o coś pomiędzy 30 a 5.
    Nie, tu to już chyba nic nie wcisną. Pytaniem roku 2006 jest pytanie:
    Co, projektując 3D, dodadzą do 5D, żeby nie zaszkodzić:

- 1D2N
    - 1Ds2
    - ONE (zunifikowana, przyszła 1Dynka)

Pamiętać trzeba, że gro zawodowców z powodzeniem używa 20D. Powód: tanie jak barszcz 5 kl/s...

Za rok cena 5D spadnie mysle do 8k zł wiec...po co ?
    Dziś na allegro 9500, po akcji z rabatami minus 300 Euro. Mówimy o nówce, a gdzie używki?
    A i dla tych co czytają CB: refarby (po upadku z TIR'a) za 7100 ;-)

BTW: Widziałeś kiedyś wizjer w EOS 3? Ja widziałem i w 3 i w 5D. Ten drugi jakiś taki mały
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 21-02-2006 o 12:28

Domyślnie

Panowie spokój. Ale tu widze pewien brak konsekwencji

a tu
    Więc please zdecyduj sie czy 10 Mpix jest cool czy be
    Uwielbiam taką manipulację.
    Zauważ, że nacisk bardziej połozony w tej wypowiedzi był na cropie.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotka
    trwalsza migawka, spot, podglad iso, większy lcd, tak zmiany są rzeczywiście kosmetyczne
    Jak dla mnie. To tylko moje zdanie, kochanie

Strona 5 z 21 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów