Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 205

Wątek: 30D oficjalnie

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Lipa, powinno byc 10Mp... a tak to tylko kosmetyka, zachowali się jak Nikon kiedyś mimo ze mogli dac wiekszą matryce
    20D, 6D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekD
    Lipa, powinno byc 10Mp... a tak to tylko kosmetyka, zachowali się jak Nikon kiedyś mimo ze mogli dac wiekszą matryce
    I co byś zrobił z tymi 10 MPxlami?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    sugeruje, że być może ten moloch Canon wypuści coś pośredniego między 20D i 5D (plis 3000D miałby totalnie pełne krycie rynku).
    Wątpie. Nie ma za bardzo uzasadnienia dla wypuszczenia czegoś pośredniego. IMHO za duze naklady w stosunku to potencjalnych zysków.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A macie info o 1Ds RS z FF 18Mpx ? :-D
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I co byś zrobił z tymi 10 MPxlami?
    Miał bym większe mozliwości kadrowania, lepsze odwzorowanie przy powiekszeniach. Co to jest rozdzielczość chyba ne trzeba CI tłumaczyć?
    20D, 6D

Domyślnie

sugeruje, że być może ten moloch Canon wypuści coś pośredniego między 20D i 5D (plis 3000D miałby totalnie pełne krycie rynku).
    Wątpie. Nie ma za bardzo uzasadnienia dla wypuszczenia czegoś pośredniego. IMHO za duze naklady w stosunku to potencjalnych zysków.
    Być może - ale czyż nie kuszące byłoby 10 MPxl z cropem 1,3 za 6-7K PLN? Zamiast 5D wszedłby 3D z lepszą puszką...
    Ale to tylko bajdużenia, choć wydaje mi się, że na chwilę obecną jest jednak za duża przestrzeń między 20/30D i 5D.

Domyślnie

Miał bym większe mozliwości kadrowania, lepsze odwzorowanie przy powiekszeniach. Co to jest rozdzielczość chyba ne trzeba CI tłumaczyć?
    A teraz sam sobie odpowiedz na pytanie: Jak często wykorzystujesz swoje 8MPxl. Jeżeli musisz kadrować przy pomocy Szopa a nie aparatu, to raczej nie świadczy o Twoich umiejętnościach najlepiej.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A teraz sam sobie odpowiedz na pytanie: Jak często wykorzystujesz swoje 8MPxl. Jeżeli musisz kadrować przy pomocy Szopa a nie aparatu, to raczej nie świadczy o Twoich umiejętnościach najlepiej.
    z całym szacunkiem ale bredzisz, mniemam ze masz pentaxa 6 mp i irytuje CIę mowa o wyższej rozdzielczości.
    20D, 6D

Domyślnie

z całym szacunkiem ale bredzisz, mniemam ze masz pentaxa 6 mp i irytuje CIę mowa o wyższej rozdzielczości.
    Otóż nie bardzo. Nie mam cyfry - siedzę w analogu.
    Nie bredzę - większości amatorów wystarczy 6-8 MPxl. Jeżeli zaś stać Cię na tak częstą wymianę korpusów, to zainwestuj raz a dobrze w 5D i będziesz miał problem z głowy.
    Odnoście bredzenia: na podstawie tej wypowiedzi sądzę, że jesteś dzieckiem cyfrowej rewolucji, niestety. Kilkuletnia szkoła jedynie ze standardową "50" uczyła dbania o kadr na etapie naciskania na spust a nie zabaw w Szopie.
    Przy okazji: jestem zawodowym grafikiem i nie jednokrotnie spotykałem się z A3 do offsetu z 6-8 Mpxl matrycy jak i B1 z plotera. Nie pisz mi więc, że te 10 MPxl by Ci coś dwięcej dało.
    Ostatnio edytowane przez Michu (Pentax) ; 21-02-2006 o 11:54

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Bzdura!
    Wszyscy czekają na 3D. Canon nie wypuści go dopóty dopóki nie wyciągnie maksymalnej ilości kaski z kupujących.
    Jedyne potknięcie ? jakie widzę w szturmie Canona na nasz portfel to zbyt słaba (w stosunku do oczekiwań) sprzedaż baaardzo ovepriced 5D.

Nakłady mówisz?
    - pełną klatkę mają; już pewnie trzeciej generacji
    - technologie, 5, 8 kl/s mają
    - proca mają

Niewiem czy wiesz ale we wrześniu czeka nas FF, 16-18 MPx (2 źródła różnie podają), 10 kl/s.

Mam nadzieję, że cena będzie na tyle odpowiednia (piszę o 30D , że służbowy E-10 pójdzie na zasłużony spoczynek. A, i czekam na więcej szkieł. Nowe 85L fajne, szczególnie FTM, ale ja czekam na 50L, 200/2L lub LIS, 200-400/4. W tym roku korpusy mnie nie ruszają

Kilkuletnia szkoła jedynie ze standardową "50" uczyła dbania o kadr na etapie naciskania na spust a nie zabaw w Szopie.
    Szczerze zazdroszczę.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 21-02-2006 o 11:57

Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów