Osobiście mi się te zmiany podobają. Spot, mocniejsza migawka i iso w wizjerze to przydatne rzeczy. Liczba pikseli nie ma dla mnie znaczenia. Wystarczyłoby nawet szesć mega.
Osobiście mi się te zmiany podobają. Spot, mocniejsza migawka i iso w wizjerze to przydatne rzeczy. Liczba pikseli nie ma dla mnie znaczenia. Wystarczyłoby nawet szesć mega.
G...o by dało - Format A3 drukowany z liniaturą 150lpi wymaga raptem 211dpi. To daje 8,5MPZamieszczone przez TomekD
Grrr.. a może po prostu ignorować trolla i skupić się na temacie?![]()
Ok, roumiem ze wyzsza rodzielczoś przy wydruku A3 jest zupelnie zbędna, przyjałem do wiadomości ;-)Zamieszczone przez czornyj
20D, 6D
OKO - Ty potrzebujesz 10 MPxl. Być może rzeczywiście, być może marketing zrobił Ci burzez w mózgu. Nie ważne.Zamieszczone przez TomekD
Z drugiej strony zauważ, że - jak już zostało poruszone w tym wątku - 5D sprzedaje się średnio (nie wiem, czy tylko w naszym kraju, czy to tedencja ogólna), więc nie uważasz, że byłoby to dodatkowe dowalenie tej puszce?
Dalej. Pewnie, że wszyscy oczekiwali 10 MPxl. Ale jak długo może taki wyścig trwać? Może to jest sygnał na to, że wyścig MPxl jużsięzakńczył i obecny podział został ustalony? Jakoś w końcu te puszki trzeba pozycjonować.
Sorry, jeśli w wyniku emocjonalnych wypowiedzi czymś Cię uraziłem - nie taki był zamiar. Słowo pisane ma większą moc od mówionego i pewnie gdybyśmy siedzieli w knajpie z browcem w ręku brzmiałoby to wszystko inaczej.
Co nie znaczy, że się z Tobą zgadzam![]()
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
przepraszam, marketing mnie skołował - już nie chce 10Mp
20D, 6D
Co do pozycjonowania to się zgadzam, canon stwierdzilł ze mając 5D nie musi zmieniać matrycy w 20D... Co wcale nie zmienia faktu ze nie mamy prawa tego oczekiwać
20D, 6D
Też mam taką nadzieję.Zamieszczone przez Michu (Pentax)
Moze wreszcie zamiast kolejnych Mpix, punktów AF i fps zaczna wreszcie w coś wyposażać te korpusy. Z powyższych parametrów w tej klasie w zupełności wystarczy 6-8Mpix, punkt AF wystarczyłby nawet 1 środkowy za to bez FF/BF, no i te 5 fps.
Spot daje nadzieję, że pojdzie to wreszcie w innym kierunku, np. moze:
- korpus wreszcie zacznie sterować lampami slave,
- wróci normalne wspomaganie AF znane z EOS 10/1000/50 (choćby dla jednego, środkowego pktu) zamiast tej idiotycznej spawarki,
- jeśli już jest te 7-9 pktów AF, to moze przydałby sie ich sensowniejszy rozkład (dalej od środka), Eye Control też by się mógł pojawić,
- może to oczekiwane przez wielu MLU na przycisku,
- zwykły TTL błysku moze by się dało jakoś zaimplementować, zeby przedbłysk nie był konieczny.
Żeby tylko się to pojedynczo nie pojawiało co 1,5 roku bo osiwiejemy zanim wyjdzie dobrze wyposażony korpus...
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 21-02-2006 o 12:55
30-tka 30-tką, ale to się Canonowi udało:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=17277967
Tomek - każdy chciałby więcej MPxl. Tylko czy to będzie w stanie wykorzystać?Zamieszczone przez TomekD
Osobiście zaś uważam, że nie macie co narzekać na nowe body. Zmiany może nie są rewolucyjne, ale z pewnością bardzo istotne.
Osobiście mając do wyboru 10 MPXL z pomiarem uśrednionym, czy 8 MPxl ze spotem - wybrałbym spota.
Ale w końcu każdy z nas ma inne preferencje.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=