Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 205

Wątek: 30D oficjalnie

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL
    Pytanie czy wart swej ceny :-)
    ja tam go biorę z tym spotem a cena jak będzie w granicach 1400 $ tak jak pisali to być może będę jednym z pierwszych użytkowników tego apartu na tym forum :-D

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł
    ja tam go biorę z tym spotem a cena jak będzie w granicach 1400 $ tak jak pisali to być może będę jednym z pierwszych użytkowników tego apartu na tym forum :-D
    Nie no ,wiesz. Zmiana z Elana na 30D zdecydowanie ma sens. :-)

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL
    Nie no ,wiesz. Zmiana z Elana na 30D zdecydowanie ma sens. :-)
    mając 20d pewnie nie byłbym tak wyrywny:smile: ale elan i tak zostanie do sladów i B&W

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

zastanawiam sie dlaczego tej oficjalnej informacji nie ma jeszcze na stronach canona i dpreview

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C41photocrew
    nawet nie dale 10mpx bleh...
    A po co?
    W większości przypadkow wystarczy 6mpix i to jest IMHO kompromis pomiędzy rozdzielczościa a wielkością pliku.
    Zamiast półtorej roku temu zmieniać 6mpix --> 8mpix mogli zostawić w tej klasie 6mpix, a pójść w np. w kierunku crop 1,6 --> crop 1,3

Ten wypust Canona w zasadzie nic nie wnosi oprócz zamieszania (D30<-->30D), moze ten spot, ale to tylko perfidia Canonowego marketingu, bo chyba nie było technicznych przeciwskazań dla jego implikacji od samego początku, choćby w D30.
    Mnie w korpusie interesowałoby, aby w końcu zaczął sterować lampami slave oraz powrót do normalnego wspomagania AF zamiast spawarki.
    A bardziej futurystycznie to marzy mi się tryb "ISOv" obok dzisiejszych Av i Tv :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

* ISO can be set without taking one's eye away from the viewfinder

ojjj to jest wielka zmiana .. i w/g mnie największa w tym całym 30D :] no ale raczej nie będę zmieniał ... chociaż może jak trafię na okazyjną cenę :-P ... no i migawka wytrwalsza ...

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    A po co?
    A bardziej futurystycznie to marzy mi się tryb "ISOv" obok dzisiejszych Av i Tv :-)
    a po Co ISOv ? :-o przecież można ustawić tryb P gdzie i tak i tak dobierasz sam ISO ... więc oco chodzi ?
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

jak juz mialbym zamienic 20d na 30d to jedynie z powodu BF FF i dat's all...ale to musialbo byc sprawdzone ze noofka nie posiad zadnych wad:/ niedoczytalem tylko kiedy bedzie w sprzedazy to raz a dwa nici z uszczelniena bo to bylby gloowny atut jego no i niestety nikon bedzie nadal guru bo moim zdaniem trafil lepiej z wymaganiami uzytkownikow....
    moim zdaniem canon to niezly marketingowiec i tyle...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi
    a po Co ISOv ? :-o przecież można ustawić tryb P gdzie i tak i tak dobierasz sam ISO ... więc oco chodzi ?
    Chodzi mi o to, że za sprawą cyfry ISO stało się jednym z parametrów naświetlania, takim jak czas migawki i otwór przysłony.
    Wyobrażam to sobie tak: nastawiam czas i przysłonę (jak w M), a aparat w dostępnym zakresie dobiera ISO. Zaś w trybach Av i Tv, gdy zabraknie mu czasu/przysłony, to żeby zamiast mrugać przekroczoną wartościa jechał dalej po ISO.
    Najlepiej jeszcze jakby zakres ISO był dla tego trybu ustawiany w CF. Ale ze mnie marzyciel, no nie? ;-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 21-02-2006 o 10:32
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mnie w korpusie interesowałoby, aby w końcu zaczął sterować lampami slave oraz powrót do normalnego wspomagania AF zamiast spawarki.
    Chodzi mi o to, że za sprawą cyfry ISO stało się jednym z parametrów naświetlania, takim jak czas migawki i otwór przysłony.
    Wyobrażam to sobie tak: nastawiam czas i przysłonę (jak w M), a aparat w dostępnym zakresie dobiera ISO. Albo w trybach Av i Tv, gdy zabraknie mu czasu/przysłony to żeby zamiast mrugać przekroczoną wartościa jechał dalej po ISO.
    Najlepiej jeszcze jakby zakres ISO był dla tego trybu ustawiany w CF. Ale ze mnie marzyciel, no nie? ;-)
    Wszystko, o czym piszesz od dawna jest w Nikonie D70, o D200 nie wspominając Może czas pomyśleć o zmianie systemu :wink:
    Co do 30D, to składam szczere wyrazy współczucia. Osobiście liczyłem na coś, co sprawi że cena D200 troszeczkę spadnie, tymczasem Canon serwuje odgrzewany kotlet :-(
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 21-02-2006 o 10:38

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No ladnie, ladnie... jeszcze tylko MLU na guziku (moze jakis Wasiaware tweakujacy DirectPrinta?) i fani Nikona/Minolty straca chyba ostatni argument Podoba mi sie - kilka drobnych zmian, cos jak 1Dmk2 vs. 1Dmk2N. A ze spotem (jaki by nie byl) to mnie wrecz zaskoczyli.

Edit: aaa nie, zapomnialem o najwazniejszym... przeciez teraz w aparacie krytyczne sa USZCZELNIENIA!!

Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów