Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 205

Wątek: 30D oficjalnie

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Bzdura!
    Wszyscy czekają na 3D. Canon nie wypuści go dopóty dopóki nie wyciągnie maksymalnej ilości kaski z kupujących.
    Jedyne potknięcie ? jakie widzę w szturmie Canona na nasz portfel to zbyt słaba (w stosunku do oczekiwań) sprzedaż baaardzo ovepriced 5D.
    Ale to raczej wynika z ceny i jednak naszych... specyficznych zarobków. Poza tym, to chyba jednak aparat ukierunkowany bardziej na studio niżdo fotografii ogólnej (wyszedłbyś z takim cudem wieczorem na blokowisko pofocić?

Niewiem czy wiesz ale we wrześniu czeka nas FF, 16-18 MPx (2 źródła różnie podają), 10 kl/s
    No, z całym szacunkiem ale na 100% pewnym być nie możesz - w końcu teraz miał być 50D z 10 MPxl z tego, co pamiętam z rozpiski.

Mam nadzieję, że cena będzie na tyle odpowiednia (piszę o 30D , że służbowy E-10 pójdzie na zasłużony spoczynek. A, i czekam na więcej szkieł. Nowe 85L fajne, szczególnie FTM, ale ja czekam na 50L, 200/2L lub LIS, 200-400/4. W tym roku korpusy mnie nie ruszają
    Szczerze Ci tego życzę. Mnie dla odmiany szkła już nie ruszają - czas rozejrzeć się za puszką. Do jesieni ma pokazać się następca ISTa D.

Kilkuletnia szkoła jedynie ze standardową "50" uczyła dbania o kadr na etapie naciskania na spust a nie zabaw w Szopie.
    Szczerze zazdroszczę.
    A Ty nie walczyłeś z Zenitem?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A macie info o 1Ds RS z FF 18Mpx ? :-D
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

sugeruje, że być może ten moloch Canon wypuści coś pośredniego między 20D i 5D (plis 3000D miałby totalnie pełne krycie rynku).
    Wątpie. Nie ma za bardzo uzasadnienia dla wypuszczenia czegoś pośredniego. IMHO za duze naklady w stosunku to potencjalnych zysków.
    Być może - ale czyż nie kuszące byłoby 10 MPxl z cropem 1,3 za 6-7K PLN? Zamiast 5D wszedłby 3D z lepszą puszką...
    Ale to tylko bajdużenia, choć wydaje mi się, że na chwilę obecną jest jednak za duża przestrzeń między 20/30D i 5D.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

bardzo fajne rzeczy: spot, kompensacja blysku w celowniku, mocniejsza migawka, krotszy blackout i usprawniony AF

fajne rzeczy: telewizorek, wskaznik baterii

glupie rzeczy: iso co 1/3 dzialki. jakby to jeszcze bylo powiazane z programem automatyki czulosci (ustawiasz dziurke i czas, aparat dobiera ISO) to mialoby rece i nogi. a tak... poza osobami lubiacymi naswietlic w punkt i robiacymi JPEG-i z przymusu, to komu to niby mialoby sluzyc?????

ogolnie, same parametry wygladaja tak sobie. na tle D200 bez jakis rewelacji...

dobrze, ze Canon zdecydowal sie zejsc z piedestalu i dac "super pro feature" 8) zwany spot dla uzytkownikow semi-pro. zobaczymy jeszcze jak wyglada jakosc i jak sprawdza sie usprawniony AF w praktyce

EDIT: co jest takiego zlego, w trzymaniu sie dobrej jakosci 8 Mpix??? bardziej wam sie opdoba 10Mpix w wydaniu Nikona D200?
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-02-2006 o 12:12
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

spokojnie wcześniej spadnie do 8k.
    przecież teraz jest na poziomie 9,5k.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Grrr.. a może po prostu ignorować trolla i skupić się na temacie?

Domyślnie

pewnie mamy prawo oczekiwać dużo więcej Jeżeli ten art. to nie jest fake, to wygląda na to, żę canon chce sprowokować posiadaczy 20d do zmiany puszki raczej na 5d niż 30d. bo to 30d w porównaoniu do 20d to taki przeskok jak mniej więcej Petax *ist ds na *ist ds2.
    nie qmam, tak sie zachowuje lider rynku ?

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pojawiły się zapowiedzi wszystkich tych 3 nowości na DPreview.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

ten nowy EF-Sik to jednak prawda, fju fju

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    ten nowy EF-Sik to jednak prawda, fju fju
    Ciekawe jaka cena. Bo na zdjęciach pachnie ładnie.

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów