Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Dobór oświetlenia głównie pod zdjęcia na białym tle.

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Dobór oświetlenia głównie pod zdjęcia na białym tle.

Dzięki za kolejne odpowiedzi.
    No co mogę powiedzieć? Te zdjęcia zaprezentowane przez kolegę rOOmak do mnie nie przemawiają, nie są jednolicie białe, sporo szarości.
    Dla mnie kolorem białym jest odczyt z programu graficznego i wartość dla koloru białego R=255 G=255 B=255 SIEĆ: #FFFFFF. dla mnie to jest kolor biały i taki właśnie chciałabym uzyskać robiąć zdjęcia. No nawet jak wartości będą trochę poniżej 255 to też ok, bo zawsze można to podciągnąć w programie graficznym.
    No,a dla przykładu weźmy te moje zdjęcie nożyczek http://imageshack.us/a/img833/6144/38191088.jpg wartości RGB wahają się ok. 200. - tragedia!

Cały czas się zastanawiam co kupić.
    Koleżanka mi podpowiedziała (nie wiem czy słusznie) abym sobie kupiła taki o to zestaw ->
    ZESTAW BEZCIENIOWY 2x400W NAMIOT 60 4 tła WARSZAWA (3022933075) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    plus dokupić jeszcze jedną żarówkę 85W = 400W oraz oprawkę do tej żarówki.
    Cena za całość by była ok. 300zł i miałabym razem:
    -namiot bezcieniowy 60cm
    -2 statywy 72 - 230 cm
    -3 żarówki 85W = 400W 5500K
    -3 oprawki z włącznikiem
    Powiedziała, że taki zestaw mnie w pełni zadowoli i zdjęcia będą mi wychodzić bez cieni i na białym tle.
    Aha powiedziała, że ta trzecia żarówka i oprawka dodatkowo dokupiona do zestawu to będzie nią można świecić od tyłu namiotu lub od spodu (stawiając namiot na czymś)
    Powiedziała, że to lepsze w moim wypadku rozwiązanie, bo miałam ogólnie kupić lampę błyskową 100ws lub 200ws ale jej koszt ok ok. 340zł za samą lampę, a gdzie jeszcze statywy, parasolki, softboxy... Przyznam, że o ile koleżanka ma rację i mówi, że taki zestaw by mi wystarczył to wychodzi dużo taniej, no i mam namiot.
    Ogólnie mówiła, że przeglądała na Allegro i jak liczyła to ten zestaw akurat się opłaca kupić za tą cenę.
    Chciałabym Was poprosić o Waszą opinię na ten temat?
    Może ktoś ma podobny zestaw i mógłby się pochwalić swoimi zdjęciami?
    Na początku chciałam sama zrobić namiot ale nie wiem jaki materiał by zastosować? Druga sprawa to jak mi mówiła to, że nawet jak kupię wszystko osobno bez tego namiotu to wyjdzie tyle samo z namiotem.

Mówi, że powinnam być z niego zadowolona
    Od razu też napiszę, że koleżanka nie jest jakąś profesjonalistką dlatego chcę skonfrontować jej opinie z Waszymi, bo wiem, ze się znacie na fotografii.
    Ostatnio edytowane przez Onnaa ; 15-03-2013 o 20:31

Uprawnienia umieszczania postów