Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: SizeFixer - do powiekszania zdjec

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Przy silnych powiększeniach GenuineFractals wymięka, i robi ze zdjęcia grafikę... te oko x600 chociażby- ale i tak jest nieźle. PS ze swoim prymitywnym powiększaniem x10% wcale nie odbiega tak aż mocno od innych testowanych programów, które powstały TYLKO do tych celów...

Dopiero zaczyna Awatar tomosj
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diodak
    Tymi specyficznymi detalami które lepiej wychodziły przy powiększaniu PhotoZoom'em są cienkie deski . W typowych przypadkach gdzie pliki mają jakąś sensowną rozdzielczość GenuineFractals nie będzie miał problemów z interpolacją. Ale może być też taki przypadek, że na zdjęciu w oddali będzie majaczył jakiś mały budyneczek z dużą ilością kontrastowych elementów np. ukośnych desek i efekty wyszukiwania detali przez GenuineFractals moga nieciekawie wyglądać.

Uaktualniłem w końcu test programów o PhotoZoom'a i zapraszam do rzucenia okiem na ten specyficzny przypadek. Cierpliwości podczas ładowania się fotek.

http://www.diodak.wha.la/foto/interpolowanie/
    Dzięki Diodak. Właśnie o takie porównanie mi chodziło. Z twoich testów rzeczywiście wynika, że GenuineFractals sprawdza się minimalnie lepiej, choć przy tych deskach to PhotoZoom wygrywa
    Pewnie trzeba by to jeszcze „przelać” na papier dużego formatu i wówczas porównać.
    5D mark II, kilka szkieł i mocne światło

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomosj
    Pewnie trzeba by to jeszcze „przelać” na papier dużego formatu i wówczas porównać.
    Sprobowac mozna: http://canon-board.info/showthread.php?t=8958

Wrzucilem chukiemu fotki bez interpolacji i odrobinke zaluje... nastepna porcje (tylko nie wiem kiedy) bede probowal juz interpolowac.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów