Cześć,mam takie pytanie czy w apracie Canon 350D da się ustawić Temparaturę barwową i predkość migawki?
Cześć,mam takie pytanie czy w apracie Canon 350D da się ustawić Temparaturę barwową i predkość migawki?
Da się.:smile:
A czy możesz mi powiedzieć jak to ustawić? I gdzie to się ustawia w ustawieniach?
DominikCK1 ,może spytaj nie tak zdawkowo jak ja odpowiedziałem.:smile:
Naprawdę trudno odgadnąć pełną treść i powód Twoich problemów.Opisz je.
Np. Czy masz ten aparat a nie masz instrukcji ?
Co rozumiesz dokładnie przez ustawienie temp.barwowej? Chcesz ustawiać w stopniach Kelwina?
Czy chcesz pracować na " M" ?
Pisz śmiało tak jak umiesz.Po to jest forum.Każdy kiedyś zaczynał.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 21-02-2013 o 19:59
Zdjęcia robię w trybie "manual" i chciałbym się dowiedzieć jakie funkcje ustawiać. ISO,migawkę,AV.
Instrukcja: Pobierz przewodnik lub podręcznik użytkownika dla CANON EOS 350D.
Balans bieli strona instrukcji 56 (54 strona w PDFie)
Preselekcja czasu naświetlania str 80 (82 w pdf)
Ręczne nastawienie ekspozycji str 86 (84 w pdf)
Jak ja pierwszy raz zadałem pytanie to odpowiedź brzmiała RFM![]()
Nie odpowiedziałeś czy masz instrukcję.Jakie masz obiektywy?
W "M" ustawiasz czas,przysłonę obiektywu,balans bieli,ISO [czułość].Jeśli wyłączysz AF[autofokus] lub szkło nie ma AF to jeszcze odległość.
Jeśli chcesz wiedzieć na jakie wartości to musisz wiedzieć co fotografujesz statyczne czy w ruchu i w jakim świetle z jakiej odległości chcesz fotografować.
To podstawowe kilka nastaw bo aparat ma ich dużo więcej.
AV,TV itp to odpowiedniki "M" .Nastawiasz jedno z nich.Nie da się łączyć.
Jeśli nic nie wiesz o obsłudze lustrzanki to napisz to.Jesli miałes juz jakąś to napisz.Bez tego trudno Ci pomóc.
O już kolega Cię fajnie wsparł..skorzystaj.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 21-02-2013 o 20:40
Ale chodzi mi co mam jeszcze ustawiać,a nie instrukcje.
--- Kolejny post ---
Ustawiam ISO,migawkę czyli AWB,przysłonę czyli AV,tak? i zdjęcie zajmuje tak 10,11MB .Mam instrukcję,tylko chodzi mi co mam jeszcze ustawiać. A obiektyw mam podstawowy.
--- Kolejny post ---
Ustawiam ISO,migawkę czyli AWB,przysłonę czyli AV,tak? i zdjęcie zajmuje tak 10,11MB .Mam instrukcję,tylko chodzi mi co mam jeszcze ustawiać. A obiektyw mam podstawowy.
Jeśli nie przeczytasz instrukcji nie będziesz fotografował.
AWB to automatyczny balans bieli.
Przysłonę oznaczamy "f"
Wielkość zdjęcia zależy od formatu i ustawienia np.RAW ,JPEG,...oraz od tematu itp.
Obiektyw ma swoja nazwę i w związku z tym określona budowę i sposób oraz mozliwości obsługi..Jeśli nie wiem co masz ,nie wiem co i gdzie możesz nastawiać.
Jeśli nie chcesz mi udzielać informacji i nie słuchasz moich rad nie potrafię Ci pomóc .Tak z marszu bez instrukcji to nie z lustrzanką niestety.