Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Proszę o poradę

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Proszę o poradę

Po naszych rozważaniach doskonały wybór! 5D MK1 to sprzęt bardzo dobry, tylko wyświetlacz jest dużo gorszy niż w przypadku 50D, możesz mieć kłopoty by się przyzwyczaić. Ponadto jestem ciekaw jak się na tym zaklimatyzujesz. 5D dodatkowo doskonale współpracuje z systemami manualnymi. Trzeba tylko uważać, aby lustro nie tłukło o obiektywy, gdzieś w internecie jest lista jakie obiektywy pasują a jakie nie, a resztę to trzeba już organoleptycznie załatwić
    Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 28-02-2013 o 16:08

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Mam gdzieś wyświetlacz ten z 50D niby super wiadomo, ale na komputerze dopiero widać co i jak i niestety czasem na wyświetlaczu było super na kompie już nie.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Słuchaj, właśnie o to mi chodziło w Twojej odpowiedzi, bo od wyświetlacza to w sumie niewiele zależy. Jak masz body które dobrze się sprawuje, to wyświetlacz jest w zasadzie niepotrzebny

Ps. Mam coś wrażenie, że w tym wątku śmierdzi szczurem.

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

No i zakupiłem dziś 5D mark I w weekend zrobię mam nadzieje testy. Dziękuje wszystkim za pomoc.

Na nic innego mnie na razie nie stać, cieszę się że będę miał możliwoś pracy z legendarnym FF.

Niewiem czemu Ci śmierdzi szczurem? (ekrowa) ja tylko szukałem opini.

Na samym początku byłem nastawiony na 6d lub 5d, niestety przeliczyłem się, puki co mogę sobie pozwolić na 5d i bardzo się cieszę, że będę miał nowe doświadczenie, jak kasy przybędzie i klientów zrobi sie dwa kroki do przodu puki co cieszę się z tego co mogę mieć.
    Ostatnio edytowane przez sylwester Samluk ; 01-03-2013 o 13:39
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów