Ja stałem przed dylematem, czy kupić używane 5D i podpiać śrdeniej klasy obiektyw czy kupić bardzo dobry obiektyw do tego co mam. Zdecydowałęm się na dobry obiektyw... Dla mnie jest super, nie wiem jak by było gdybym miał 5D, pewnie byłbym równie zadowolony... Jako że raczej nie fotografuje w ciemnościach a jak już muszę to to co mam wystarcza w zupełności (nie robie zdjęć komercyjnie) to jestem zadowolony... Jak tu wielu potwierdzi, jakość zdjęcia zależy w dużej mierze od obiektywu.Poczytam jeszcze forum, czasem kusi mnie uzywany canon 17-55mm USM f/2.8 ale sami mówicie FF daje lepsze obrazy.
Ja się ciagle rozwijam, więc na FF przyjdzie czas jak ogarne 10-22
Ty masz juz fajne szkła, które sprawdza się pod FF a i myślisz o komercyjnym korzystaniu wię chyba bym się na Twoim miejscu skłaniał w kierunku 5D II i 50D jako back-up.
17-55 to kapitalne szkło nie da się ukryć, ale jak wspomniałem czasami 2.8 nie daje się wykorzystać ze względu na GO i wtedy wysokie ISO ma znaczenie. W przypadku starej 5D nie zyskasz wiele więcej od 50D jak tu ktoś wspomniał a M II będzie w tym przypadku zauważalnym przeskokiem...