Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 82

Wątek: Nikon D7100

Domyślnie Odp: Nikon D7100

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nie rozumiem o czym ty piszesz? chcesz kupić któreś z tych co wymieniłaś czy któreś z szkieł przyszłości...jakiej przyszłości??
    chcesz kupić takie same szkła do N i C???
    spróbuj najpierw napisać to co chcesz powiedzieć w programie Word -dopracuj to ,popraw błędy i literówki i wklej tutaj, bo teraz to co piszesz nie ma kompletnie sensu
    widoczniejakies braki w wyksztalceniu masz bo wszystko jest jasne. Chce do aparatu ( albo nikona d7100 albo canona 70D) w pierwszej kolejnosci dokupic 35 50 lub 85 dlatego wczesniej pytalam o jakosc tych szkiel w obu systemach. Odrzucilam pentaxa bo w pzyszlosci ( przyszlosc oznacza czas przyszly ktory nastapi np. za rok ) z pewnoscia poszerze asortyment o cos szerokiego moze tele a w C i N wybor szkiel jest wiekszy. Czeog nie rozumiesz ?> Tak ciezko logiczni epomyslec i przeczytac ze zrozumieniem ? Ech Ci gimnazjalisci...
    A literowki sa w wyniku pisania w biegu z telefonu nie zmieniaja zbytnio sensu wypowiedzi wiec sie na sile nie czepiaj. Jesli doradzac maja mi ludzie ktorzy prostych zdan nie rozumieja to dziekuje i ide z tego dziwnego forum. Problem ze zrozumieniem 3 zdań a za doradzanie sie zabierasz...Boże widzisz i nie grzmisz....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Monika_Żarska Zobacz posta
    widoczniejakies braki w wyksztalceniu masz bo wszystko jest jasne. Chce do aparatu ( albo nikona d7100 albo canona 70D) w pierwszej kolejnosci dokupic 35 50 lub 85 dlatego wczesniej pytalam o jakosc tych szkiel w obu systemach. Odrzucilam pentaxa bo w pzyszlosci ( przyszlosc oznacza czas przyszly ktory nastapi np. za rok ) z pewnoscia poszerze asortyment o cos szerokiego moze tele a w C i N wybor szkiel jest wiekszy. Czeog nie rozumiesz ?> Tak ciezko logiczni epomyslec i przeczytac ze zrozumieniem ? Ech Ci gimnazjalisci...
    A literowki sa w wyniku pisania w biegu z telefonu nie zmieniaja zbytnio sensu wypowiedzi wiec sie na sile nie czepiaj. Jesli doradzac maja mi ludzie ktorzy prostych zdan nie rozumieja to dziekuje i ide z tego dziwnego forum. Problem ze zrozumieniem 3 zdań a za doradzanie sie zabierasz...Boże widzisz i nie grzmisz....
    Bardzo proszę bez wycieczek osobistych.

Co do literówek - telefon nie jest żadnym wytłumaczeniem - pkt. 6. regulaminu forum.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Monika_Żarska Zobacz posta
    Widzialam ten test pokazali mi go na innym forum i wszyscy jak jeden maz twierdzili i ja tez sie z tym zgadzam ze w test ni epokazuje nic bo ewidentnie przy pogladowych zdjeciach ( badanie iso) nie trafili af w punkt ( zdjecie aparatow) na kazdym innym tescie porownwaczym wszyskto ostre tylko w tym jednym tescie jest kompletnie rozmazane. Widzialam wiele testow tego aparatu i w kazdym była zyletka. Nie wiem dlaczego tego nie zauwazyli....Pentaksa nie chce bo mniejszy wybor szklarni niz w N i C i innych akcesoriów. W grę wchodzi tylko D7100 lub 70D, glownie do zdjec z obiektywami 35 50 i 85 1.8 ( dokupie je w nastepnym przyplywie gotowki ) i to jest moj dylemat
    Hahaa prosze Cie - znasz angielski? chyba raczej nie...
    na podsumowanie proponuje jeszcze zajrzec na test porownawczy K-5 II i K-5 II S i zajrzec na strone 7 - AF porownanie do D7100:
    - Pentax K-5 II and K-5 II S: Digital Photography Review
    A tu masz bezposrednie porownanie obrazkow na tym samym szkle D7100 vs K-IIs:
    - Nikon d7100 vs Pentax K5 IIs Image test - YouTube

Ciekawy argument - mniejsza ilosc szkiel....a ile chcesz ich kupic? 2-3-4? czy 20-30-40?? Mit juz dawno obalony,ale widze ze niektorzy maja problem z tym nadal....
    dla zobrazowania:
    Canon - Obiektywy i akcesoria - Obiektyw Canon - Fotozakupy.pl
    Nikon - Obiektywy i akcesoria - Obiektyw Nikon Nikkor Mocowanie korpusu - Nikon F - Fotozakupy.pl
    Pentax - Obiektywy i akcesoria - Obiektyw Pentax - Fotozakupy.pl
    Do tego dochodza szkla Tamrona i Sigmu ktore ladnie uzupelniaja game szkiel.
    Nie mówiac juz o zapowiedzianej od dawna serii obiektywow na przelomie tego i nastepnego roku co Pentax ma wypuscic w zwiazku z puszka FF.

A wiesz cos o stalkach Pentaxa z serii Limited Edition??...np. o: 31 mm f/1.8 , 43 mm f/1.9 , 77 mm F/1.8 ??
    bo widac ze raczej nic...poczytaj troche(zupelnij wiedze):
    -> Pentax Lenses - Pentax Lens Reviews & Lens Database
    a takze poogladaj sample:-> PeBnowymiarowe przykBadowe fotki - obiektywy
    a takze tu:-> PENTAX@PL :: Sample

Proponuje zajrzec takze na blog Benjamin'a Kanarek - jeden z z bardziej znanych fotografow, który przeszedl przez wszystkie systemy i sam ocenia szkła/body, doradza itp; dla przykladu:
    - My Favorite Focal Length Lenses for Shooting Beauty | Benjamin Kanarek Blog
    - My Favorite Focal Length for Studio Fashion | Benjamin Kanarek Blog
    - My All Time Favorite Lenses | Benjamin Kanarek Blog

Rozumiem ze wiesz ze 70D to nastepca 60D - który nie jest juz do konca nastepca 50D - został lekko zdegradowany - takze dlatego aby wiecej roznic bylo z 7D. Wiec tak do konca nie jest juz to półka d7100 czy K-5II i IIs. Choc cena mogłaby tak sugerowac - ale to bardziej chwyt marketingowy - tak samo jak pozostawienie dwu-cyfrowego oznaczenia. Niestety...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-08-2013 o 14:22 Powód: zbędne komentarze

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

tak troche offtop ale ciekawe obiektywy wybral Ben Kanarek. Np 28mm i 35mm obok siebie, hmmm Tamron 28-70, hmmm

zupelnie inne podejscia jak niektorzy fotografowie, gdzie w zasadzie czerwone paski i tyle
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Coś już napisał
    Miasto
    ok. Zgorzelca

najbardziej rzeczowa odpowiedź padła od forumowicza jaś !!!!!!!!! polecam
    z mojej strony nikon, niestety na tym forum,
    no jeszcze kwestia tych obiektywów, ale i tak ta sama cena firm pochodnych, jak tamron czy rewelacyjna sigma
    reszta nie te czasy na dyskusje
    nikon ma lepszą matrycę, czyli oko postrzegające więcej szczegółów
    czyli odwieczna mastur......ja

Początki nałogu Awatar homesicalien

Nikkor 35/1.8 tanie i bardzo dobre, do dx perfect. 50/1.8, zwłaszcza af-s, tak samo. 85ka nowa zdaje się, że też chwalona. Te wszystkie szkła kosztują tyle samo albo dużo mniej niż odp. Canona, a są równie dobre albo lepsze. Dla fanów tanich stałek tylko nikon moim zdaniem.
    A Pentax? Gdzie Limited'om cenowo do Nikkorów?

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
    Nikkor 35/1.8 tanie i bardzo dobre, do dx perfect. 50/1.8, zwłaszcza af-s, tak samo. 85ka nowa zdaje się, że też chwalona. Te wszystkie szkła kosztują tyle samo albo dużo mniej niż odp. Canona, a są równie dobre albo lepsze. Dla fanów tanich stałek tylko nikon moim zdaniem.
    A Pentax? Gdzie Limited'om cenowo do Nikkorów?
    No jezeli dla Ciebie te Nikkory 35/1.8, 50, 85ka sa bardzo dobra to ok. - Dla mnie są mocno przecietne.
    Czy sa lepsze od stalek Canona - na pewno nie od serii L
    A gdzie jakosciowo tym Nikkorom do Limited'ow hahaa
    Po Twojej wypowiedzi widac ze nie miales nigdy w rece do czynienia chyba z eLkami Canona alb Limitedami Pentaxa.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    No jezeli dla Ciebie te Nikkory 35/1.8, 50, 85ka sa bardzo dobra to ok. - Dla mnie są mocno przecietne.
    Czy sa lepsze od stalek Canona - na pewno nie od serii L
    A może by tak zdjąć klapki z oczu? Bez klapek łatwo można zauważyć, że Canon w tym segmencie ma mocno już stare 35/2 (przeciętny optycznie, wiertarka, słaba jakość wykonania), 50/1.8 (szkoda słów) i jedyne które po japońsku (jako-tako) się broni 85/1.8 (można się czepić słabej pracy pod światło i sporych CA).
    Canon zaczął odświeżanie tego segmentu od 35/2 IS które faktycznie jest lepsze - ale też i znacznie droższe. Tak, wiem - potaniał ostatnio znacznie, ale ceny cropowej stałki N raczej nie osiągnie nigdy.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Ale sens zachowany psioczymy na Nikona nie patrzac na ceny elek czy limitedow.

Sent from my iPad using Tapatalk
    5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Początki nałogu Awatar homesicalien

Lucas, odpowiadałem p. Monice na pytanie o porównanie stałek 35,50,85 w C i N. Nie sądzę, żebym źle zrozumiał i chyba chodzi o segment tańszy. Mam 50/1.4 canona, a z 3x tańszego Nikona byłem wcześniej równie zadowolony mimo lekko gorszego światła. 35tka nikona nie ma w swojej cenie żadnej konkurencji, łącznie z kosztującym tyle samo pentaksem z plastikowym bagnetem i f/2.4. Pentaxowi zawsze kibicowałem, spotmatic f z zamontowanym takumarem to moja najbezcenniejsza zabawka, doceniam że idą pod prąd, ale w tej półce stałki nikona to okazja. Rozumiem, że zamiast 85 C i N proponujesz 77/1.8 Ltd za 3700zł.
    Sorki za offtop, bo w sumie to nie temat o stałkach.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów