Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 82

Wątek: Nikon D7100

Domyślnie Odp: Nikon D7100

Dziękuje Jaś za odpowiedź. Jesli chodzi o obiektywy to nie jestem przywiązana gdyz posiadam tylko kitowy obiektyw. Chciałabym jednak zaczac fotografować cos na podobe portretów. Dlatego zbieram na obiektywy o których poczytałam trochę czyli 50 1.8 i 85 1.8. Niektorzy pisali o 35 1.8 ale wyczytalam ze to za krotka ogniskowa. Czy jesli bym nabyła Nikona d7100 to w nikonie takie szklo dostanę ? ewentualnie jesli sa gorsze czy duzo droższe od Canonowksich to bym moze skusila się na 70D. wszyskto zalezy jak one maja się do siebie bo nie mialam nigdy takich.

dziekuje za odpowiedz

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Takie szkla w Nikonie oczywiscie sa i to nawet niezle szczegolnie 35

Sent from my iPad using Tapatalk
    5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Nieprecyzyjnie się wysłowiłam. Widziałam na stronach różnych że są bardziej mi chodziło o to czy 35 50 i 85 ze strony nikona sa na tym samym poziomie co 35 50 i 85 w Canonie. Oczywiscie mowie o szklach w podobnej cenie. Chciałabym uniknac sytuacji w ktorej zakupie nikona d7100 a okaze sie ze szkla sa porownywalnie slabsze. Wiadomo ze puszka wazna ale szkla podobno wazniejsze. Celowo nie zapytuje na forum nikona gdyz kazdy swoje chwali jak to mowią.
    dziekuje za odpowiedzi.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Monika_Żarska Zobacz posta
    Dziękuje Jaś za odpowiedź. Jesli chodzi o obiektywy to nie jestem przywiązana gdyz posiadam tylko kitowy obiektyw. Chciałabym jednak zaczac fotografować cos na podobe portretów. Dlatego zbieram na obiektywy o których poczytałam trochę czyli 50 1.8 i 85 1.8. Niektorzy pisali o 35 1.8 ale wyczytalam ze to za krotka ogniskowa. Czy jesli bym nabyła Nikona d7100 to w nikonie takie szklo dostanę ? ewentualnie jesli sa gorsze czy duzo droższe od Canonowksich to bym moze skusila się na 70D. wszyskto zalezy jak one maja się do siebie bo nie mialam nigdy takich.

dziekuje za odpowiedz
    Portret to nie moja bajka (znaczy robię sporadycznie i mało chętnie) używam zoomów, a nie stałek. W twoim przypadku zastanowiłbym się nad pełnoklatkowym korpusem, rozumiem że kasa trochę nie taka (ale 7100 czy 70 też najtańsze nie są) ale w takich zastosowaniach podatność matrycy na postroces może mieć mniejsze (a nawet żadne) znaczenie, portreciści lubią rozmycie dawane przez większą matrycę oraz odwzorowanie kolorów dawane przez canona. Trzeba pytać kogoś od portretów ale w takim przypadku celowałbym w 5DII, 6D canona lub D600 nikona ale tak jak piszę ja oglądam korpusy przez pryzmat "widoczków w trudnych warunkach często z filtrami ND", a to inna bajka i inne potrzeby.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Ciekawy teścik porównywający K-5IIs vs. D7100:
    - Nikon D7100 vs Pentax K-5 II S - YouTube

Widzialam ten test pokazali mi go na innym forum i wszyscy jak jeden maz twierdzili i ja tez sie z tym zgadzam ze w test ni epokazuje nic bo ewidentnie przy pogladowych zdjeciach ( badanie iso) nie trafili af w punkt ( zdjecie aparatow) na kazdym innym tescie porownwaczym wszyskto ostre tylko w tym jednym tescie jest kompletnie rozmazane. Widzialam wiele testow tego aparatu i w kazdym była zyletka. Nie wiem dlaczego tego nie zauwazyli....Pentaksa nie chce bo mniejszy wybor szklarni niz w N i C i innych akcesoriów. W grę wchodzi tylko D7100 lub 70D, glownie do zdjec z obiektywami 35 50 i 85 1.8 ( dokupie je w nastepnym przyplywie gotowki ) i to jest moj dylemat

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Mniejszy wybor szklarni po czym mowisz tylko o 35 50 i 85 ...

5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

W grę wchodzi tylko D7100 lub 70D, glownie do zdjec z obiektywami 35 50 i 85 1.8 ( dokupie je w nastepnym przyplywie gotowki ) i to jest moj dylemat
    To to jest raczej żaden dylemat bo póki co da się kupić tylko D7100.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    Mniejszy wybor szklarni po czym mowisz tylko o 35 50 i 85 ...

Wiadomo że sa to niemałe pieniązki więc narazie będę chciała kupic cos z tych szkieł dlatego o nich piszę. W przyszłości oczywiście będa inne a wybór będzie zdecydowanie wiekszy w C i N zaróno w szkłach systemowych jak i zamiennikach ( Tamron Sigma Tokina Samyang)

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Wiadomo że sa to niemałe pieniązki więc narazie będę chciała kupic cos z tych szkieł dlatego o nich piszę. W przyszłości oczywiście będa inne a wybór będzie zdecydowanie wiekszy w C i N zaróno w szkłach systemowych jak i zamiennikach ( Tamron Sigma Tokina Samyang)
    nie rozumiem o czym ty piszesz? chcesz kupić któreś z tych co wymieniłaś czy któreś z szkieł przyszłości...jakiej przyszłości??
    chcesz kupić takie same szkła do N i C???
    spróbuj najpierw napisać to co chcesz powiedzieć w programie Word -dopracuj to ,popraw błędy i literówki i wklej tutaj, bo teraz to co piszesz nie ma kompletnie sensu

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów