Crop miodzio, bez tego ch...wego filtra
Crop miodzio, bez tego ch...wego filtra
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Gdzieś u żółtych wyczytałem że AF działa do f/8 włączniedziwne przy takiej amatorskiej puszce, przecież taka funkcjonalność to dla D4 powinna być zarezerwowana, ewentualnie dla D800 ale tylko po upgrejdzie firmaware.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
cena do tego też przyzwoita.
Bitwę na specyfikacje canon zdecydowanie przegrywa. Jeśli 70D będzie tylko liftingiem to w segmencie crop mamy przepaść między tymi systemami.
100% pokrycia kadru w wizjerze nie no po co? w amatorskiej puszce? to też musi być jakaś pomyłka, przecież amator i tak nic nie widzi i ten zapas jaki mu daje 95% wizjer to dla jego własnego bezpieczeństwa - jak coś utnie to canon mu zwróci - za darmo.
Przecież amator potrzebuje natychmiastowego wysłania zdjęcia na fejzbuka a nie 100% kadru.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 21-02-2013 o 22:00
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Czyżby puszka na przeproszenie za jaja z D7000? :-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
za co by nie była, to budzi zazdrość, przynajmniej moją.
Ostatnio jak byłem w MM "macałem" sobie 60D, przechodzący sprzedawca zapytał dlaczego nie zainteresuje sie d7000, z ciekawości zajrzałem na rządek konkurencji i jak zobaczyłem cenę o 500PLN niższą od 60D to na własnej skórze poczułem co tak naprawdę znaczy "niewolnictwo systemowe".
Na papierze wygląda świetnie, zakładając że matryca będzie minimalnie lepiej oprogramowana niż w D5200, miazga.
Jest jedna poważna wada, brak mocowania obiektywów EF![]()
z toshiba jest tak ze sony ma u nich udziały czy jakoś tak. swego czasu znany pewnie niektórym Szabla podawał linka na optycznych...u nas może nie ale myślę ze w bogatszych krajach ten nowy nikon będzie się dobrze sprzedawać( bez urazy, wiem ze nie wolno uogólniać) podwójny crop,(tzn to 1.3x (18x12) czyli crop na cropie) już widzę zachwyt ptasiarzy
edit: oto ten link http://www.sony.net/SonyInfo/News/Pr...28E/index.html
Ostatnio edytowane przez tito86 ; 22-02-2013 o 00:58