witam w fotografii sportowej liczy sie przede wszystkim szybki AF oraz serie zdiec i tak 1Dmk III 10 kl/s ,1Dmk II8,5 kl/s,50D 6,3kl/s,500D 3,4 kl/s do tego 70-200f 4 lub 70-200f2,8 i jest OK sigma i canon jesli chodzi o szkło to loteria lepiej systemowe sam robie amatorsko sport(downhil,sporty zimowe,kajaki wyczynowe )C50d+70-200f4ogarniam bez problemu pozdrawiam
Hmmm myślę w takim razie, że 50D na początek spokojnie... A, co rozumiemy pod pojęciem "szkło systemowe"?
"szkło systemowe" - Obiektyw Canona do BODY Canona![]()
Ostatnio edytowane przez Mike7 ; 22-02-2013 o 11:21
/ Canon /
OK dziękujęA proszę jeszcze podajcie jakieś znaczące różnice pomiędzy 50D a 1D Mark II. Obiektyw w takim razie canon 70-200 2.8 będzie najbardziej odpowiedni. Na lodowisku różnie za światłem jest. Będę zatem szukał tego konkretnego aparatu. Proszę jeszcze o poradę odnośnie body. Pozdrawiam
Poluj na 1D Mark II lub II N, a jak nic sensownego nie trafisz to bierz 50D albo i nawet 40D, ale na pewno nic z serii xxxD.
Ja na Twoim miejscu wziąłbym 40D, puszka do sportu i nie tylko dobra, ceny ~1000zł -> zostanie więcej $$ na lepsze szkło![]()
ja swojego czasu dużo robiłem sportu 20D i też dawał rade (którego mam nawet na sprzedaż), nie ma sensu się pakować w serie xxxD jeżeli chodzi o sport...
tutaj zrobione 1DMII foto ,akurat nie lodowisko ,ale pokazanie AF jak sobie radzi :
http://img835.imageshack.us/img835/9...onlatcrash.jpg
enjoy!
Dziękuję za wszystkie rady/ poradyZ Wami będzie o wiele łatwiej podjąć decyzję. Gdyby ktoś na all wypatrzył coś sensownego proszę podeślijcie tutaj. Oczywiście sam będę śledził. Pozdrawiam i bardzo dziękuję
![]()
Ja do sportu nie wchodzil bym w nic poniżej 1D, to ze da sie nie znaczy ze warto robić czymś innym. Swego czasu robilem wyscigi Fuji S5pro i wyniki byly. Sytuacja jest jednak taka ze kto do sportu spróbuje 1D nigdy nie zejdzie niżej. 8kl/s, 8mpx, 2 gniazda kart pamieci, rewelacyjny AF, uszczelnienia, zaden korpus niższej serii nie jest nawet blisko temu co oferuje 1DmkII
5D mkII |Sammy 85mm 1.4 | 50 1.8 | 28 2.8 | Quantum, Elinchrom i JinBei 600 RF