Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon 70-200 f/4 "L" - przyciemnia? :)

Red face Canon 70-200 f/4 "L" - przyciemnia? :)

Mam Canona 350D i na stale mam zmniejszona ekspozycje o 1/3. Po zalozeniu nowej "L" -ki, obraz zyleta, kolory super, ale jakby wszystko bylo ciemniejsze niz zwykle. Nawet jak skrecilem ekspozycje na "0"... Tez tak macie? :-) A jak macie, to wiecie... dlaczego? :-)
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Przede wszyskim w jakim trybie fotografujesz ?
    Czy ta ciemność jest według histogramu czy według lcd na aparacie ?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

a po co zmniejszyles ekspozycje o 1/3 ? przeciez scena, scenie nierowna raz trzeba zmniejszac raz zwiekszac, dobrze jest wykorzystwac do tego celu wspaniale narzedzie jakim jest histogram..

Domyślnie

Bo wydaje mi się że Canon troszkę prześwietla... Bez względu na fotografowaną scenę. Poza tym... lubię tak Fotografuję przeważnie w trybie "P", plus moje własne modyfikacje. Pewnie zaraz oberwę zgniłymi jajami od "laboratoryjnych fotopurystów" za to, że nie używam manuala. A co mi tam! No to powiem jeszcze, że oprócz tego, nie bawię się w RAW-y bo dla mnie "jeden piksel bardziej" nie robi róznicy Hehe...
    Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 21-02-2006 o 02:53

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rob sobie co chcesz z ustawieniami ale nie zwalaj tego na obiektyw.

W ogromnej wiekszosci przypadkow jesli cos z naswietleniem zdjecia jest nie tak to znaczy ze zawiodl element stojacy po przeciwnej stronie aparatu niz obiektyw .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Rob sobie co chcesz z ustawieniami ale nie zwalaj tego na obiektyw.

W ogromnej wiekszosci przypadkow jesli cos z naswietleniem zdjecia jest nie tak to znaczy ze zawiodl element stojacy po przeciwnej stronie aparatu niz obiektyw .

Znaczy.... model???? ))

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort
    Znaczy.... model???? ))
    No i się wyjaśniło skąd problem. Gdy ja robię zdjęcia to model stoi przed obiektywem.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów