-
Statyw + filtr UV do Canon 450D z obiektywem EF-S 18-55mm IS
Witam.
Musze kupić podstawowe akcesoria do mojego aparatu.
Przede wszystkim statyw. Patrzyłam na Allegro to dosyć sporo tego.
Interesował by mnie statyw taki raczej większy czyli np. do fotografowania ludzi ( Np. zdjęcie jak ktoś biegnie, sprząta, grabi liście, naprawia samochód itp.), czynności które wykonują (pozują) jak i też fotografowania samej siebie jako pozującej w trybie samowyzwalacza.
Statyw raczej do użytku na zewnątrz domu. Zależy też mi na tym aby nie był za drogi. Może być taki z niższej pułki, grunt aby spełniał swoją rolę. Może tez być używka.
Druga sprawa to wyczytałam, że dobrze jest mieć filtr UV na obiektyw zwłaszcza przy fotografowaniu w terenie, lasy, parki, ogrody chociażby z tego powodu aby nie porysować szkiełka. Zależałoby mi na tym aby taki filtr nie był za drogi oraz nie pogarszał jakości zdjęć.
Ja sama jestem jeszcze bardzo początkująca w tematyce foto dlatego proszę Was doświadczonych o rady abym z jakimś zakupem nie żałowała potem.
Mile widziane linki z Allegro.
Ja tak przegląając to trafiłam na Allegro takie pozycje:
Statywy:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Filtry:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów