Witam.
Musze kupić podstawowe akcesoria do mojego aparatu.
Przede wszystkim statyw. Patrzyłam na Allegro to dosyć sporo tego.
Interesował by mnie statyw taki raczej większy czyli np. do fotografowania ludzi ( Np. zdjęcie jak ktoś biegnie, sprząta, grabi liście, naprawia samochód itp.), czynności które wykonują (pozują) jak i też fotografowania samej siebie jako pozującej w trybie samowyzwalacza.

Statyw raczej do użytku na zewnątrz domu. Zależy też mi na tym aby nie był za drogi. Może być taki z niższej pułki, grunt aby spełniał swoją rolę. Może tez być używka.

Druga sprawa to wyczytałam, że dobrze jest mieć filtr UV na obiektyw zwłaszcza przy fotografowaniu w terenie, lasy, parki, ogrody chociażby z tego powodu aby nie porysować szkiełka. Zależałoby mi na tym aby taki filtr nie był za drogi oraz nie pogarszał jakości zdjęć.

Ja sama jestem jeszcze bardzo początkująca w tematyce foto dlatego proszę Was doświadczonych o rady abym z jakimś zakupem nie żałowała potem.
Mile widziane linki z Allegro.
Ja tak przegląając to trafiłam na Allegro takie pozycje:

Statywy:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Filtry:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.