Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Wątek: Przestroga dla kolegów Canonowców

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    A mnie dziwia te wasze obyczaje i zadanie kurierow o okreslonym czasie, w okreslonym miejscu i do tego telefonow...
    A co Cie w tym dziwi ? Dwa trzy razy kurier nie zastanie nikogo i paczka wraca do nadawcy. Jesli nie ma mozliwosci umowienia sie na wizyte a do centrali jest np 30 KM to kurcze lepiej jechac osobiscie po odbior do nadawcy niz zatrudniac firme kurierska.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A mnie dziwia te wasze obyczaje i zadanie kurierow o okreslonym czasie, w okreslonym miejscu i do tego telefonow...

A mnie nie dziwia. W relacji uslugodawca-klient i realiach wolnego rynku kto z tej pary jest panem?

Ogladales Spidermana? Bodajze w 2 czesci jak pizze dostarczal? Pare minut spoznienia i zamowienie nieodebrane, niezaplacone... tez cie to dziwilo? A to w NY przeciez bylo

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Realia filmowe to nie rzeczywistosc. Dostarczenie pizzy to nie kurs po miescie z setka paczek.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A mnie nie dziwia. W relacji uslugodawca-klient i realiach wolnego rynku kto z tej pary jest panem?

Ogladales Spidermana? Bodajze w 2 czesci jak pizze dostarczal? Pare minut spoznienia i zamowienie nieodebrane, niezaplacone... tez cie to dziwilo? A to w NY przeciez bylo
    Przepraszam bardzo . Spiderman to bajka więć nie porównuj do rzeczywistości . Zamawiam kuriera to ma być !

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Realia filmowe to nie rzeczywistosc. Dostarczenie pizzy to nie kurs po miescie z setka paczek.
    Z tym ze facet od pizzy musi byc w pol h bo inaczej ta jest zimna. Koles od paczek ma na poprawne dostarczenie bodajze 2 tyg (potem idzie do nadawcy). Oni wola 3 x przyjechac pod zamkniete drzwi niz 1 raz skutecznie. Widzisz w tym jakis sens bo ja zadnego ... ani nie zyskuja czasu na tym ani kasy (wrecz odwrotnie) a traca klientow.

Ale moze po prostu zbyt ograniczony jestem.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dobrze, że w banku nie pracujesz na stanowisku obsługi klienta, długo byś nie pociągnął.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Dobrze, że w banku nie pracujesz na stanowisku obsługi klienta, długo byś nie pociągnął.
    Chyba mnie nie zrozumailes. Wg mnie klient jest panem i w dzialach obslugi klienta wiekszosci duzych firm na szczescie tak sa klienci traktowani (w mojej rowniez ).

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

A mnie trochę dziwi wasze oburzenie. Kurier tak samo jak wy pracuje od 8 do 16. Znacie specyfike firm kurierskich tego typu - dużo paczek, jakiś rewiz i jadą po kolei. Zapłacicie dodatkowo kurierowi za kurs przez pół miasta tylko do was i powrotem? Podejrzewam że nie jesteście jedynymi którzy chcą w tym czasie dostać przesyłkę na drugim końcu miasta. Jeżeli chcecie po 16 to w większości firm kurierskich jest taka opcja za dopłatą, czemu z niej nie korzystacie? Jeżeli chcecie co do minuty to też są firmy które się w tym specjalizują tyle że dużo drożej, czemu nie korzystacie z ich usług? Wykupujecie najtańszą usługe a jak w najdroższej!

Ja mam prosty i skuteczny sposób na odbieranie przesyłek. Dzwonie rano do centrali, dostaje numer kuriera. Pytam się czy będzie np. przed 11, jak nie to gdzie on będzie. Przeważnie rewiry kurierów nie sa ogromne. Wychodzę 15 minut wcześniej i obieram paczkę po drodze. Nie czekam w domu licząc na to ze kurier będzie przed 11 bo wiem że nie musi, ta usługa tego nie obejmuje, nie dopłaciłem za to!

Oczywiście pomijam ewidentne błędy kurierów tutaj opisane ale zanim zaczniecie marudzić sprawdźcie co obejmuje usługa za którą płacicie.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Chyba mnie nie zrozumailes. Wg mnie klient jest panem i w dzialach obslugi klienta wiekszosci duzych firm na szczescie tak sa klienci traktowani (w mojej rowniez ).
    Tak, tak. W działach obsługi kienta jest wszystko super. Tylko że kurier nieboraczek ma za dostarczenie paczki jakieś 2zł od sztuki! Należy więc spodziewać się "pańskiego" traktowania gdzieś w tym limicie cenowym. Więc może warto, jak pisze czeczot, nieco wyjść na przeciw. A gdyby tak miniej tej "wielkopańskiści" klienckiej (za 2 zł), a więcej współpracy i zrozumienia?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przepraszam, rzeczywiście nie zrozumiałem najwyraźniej. Kontekst mnie zmylił :]
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów