6 - mój wzrok nie wie na czym się skupić... Jak dla mnie lekko za ciemne i ramka lekko tandetna...
6 - mój wzrok nie wie na czym się skupić... Jak dla mnie lekko za ciemne i ramka lekko tandetna...
Aj tam czepiasz się, autor zdjęć jak napisał ma świadomość kadrów, cięć, ekspozycji, ostrości czy też krzywizn - nie trzeba tego pisać , a także nie duma czy tło z tyłu jest proste lub czy dziecka z chustą nie przesunąc na tło bez betonowych kolumn, zapytam cichuto co chciałby przeczytać o swoich zdjęciach![]()
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Skoro stock pisze, ...że tło,... wystające z głowy badyle, ...chusta z nogami, jest nieistotne to tak jest. Bo stock to daleki krewny Chucka Norrisa. I jeżeli stock twierdzi, że krocze to portret to tak właśnie jest. Bo najważniejsze jest robić wszystko z głową. I TEN moment jest najważniejszy. Na Twoje pytanie odpowiem całkiem głośno - a co! niech wszyscy usłyszą - napisz, że podczas oglądania zdjęć czułaś motyle w podbrzuszu![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Z drugiej strony w 100% poprawne zdjęcia są zwykle jakieś takie... poprawne i nudne. Wolę zdjęcia z błędami które potrafią przykuć uwagę niż oglądać w poprawne do bólu "spacerniaki"
BTW 5 rzeczywiście można i przydałoby się wyprostować, byłoby przyjemniejsze w odbiorze.
Ostatnio edytowane przez kaindox ; 25-02-2013 o 21:03
zasmuce i nie wyprostuję - odbiór niestety będzie mniej przyjemny. Postaram się z taką świadomością żyć nadal![]()
Panowie - przeczyściłem bajzel który się tutaj zrobił.
Zaczynamy komentowanie od nowa. Tym razem, mam nadzieję, kulturalnie.
Dotyczy to obu stron barykady.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Proszę bardzo: Ogłoszenia - Nasze fotografie pkt.1 : "... i może założyć po jednym wątku w każdej z dziesięciu kategorii tematycznych (podforów) ..."
http://www.canon-board.info/czlowiek...-legzzz-89106/
http://www.canon-board.info/czlowiek...dyjskie-89153/
Kulturalnie napiszę, że zdjęcia nie na temat, więc może autor mnie oświeci. Kulturalnie rzecz jasna.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Strasznie dawno nie zaglądałem na forum. Zdjęcia w wątku obejrzałem. Ciekawe, ale (MOIM ZDANIEM) główną robotę robi temat i pewnie dało by się to zrobić ciekawiej. Autora chyba jednak nie interesuje dyskusja nad jego zdjęciami. Więc spadam i już pewnie nie zajrzę do tego wątku.
Pozdrawiam
Marek/Biperek