Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: [Tomek26]Pokaz mody ślubnej

Mieszany widok

Tomek26
    Guest

Domyślnie [Tomek26]Pokaz mody ślubnej

Witam,

Przez weekend w Gorzowie odbywały się targi ślubne Matrymonium 2006. Impreza cieszyła sie dużym zainteresowaniem. Było na co popatrzeć :-). Najbardziej interesujący był pokaz mody (modelki :-D ), ktory uwieczniłem na zdjęciach. Miłego oglądania.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

zdjęcie czy modelka? Dla mnie, jeśli chodzi o Panny, to ta z dziesiątki

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Zdjęcia ładne , panny też :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mruczek
    I to i to chociaż malkontent przyczepiłby się do baloników w tle, ale ja taki nie jestem :cool:

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dwojka tez sie dobrze prezentuje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wg mnie niezbyt. Czym charakteryzuje sie pokaz mody slubnej? Pokazaniem urody sukni, detali itp .
    Czyli slaby kontrast, slabe wyizolowanie z tla i odcienie czarnobieli - nie sluza tym zdjeciom.

Jesli ma to byc "artystyczna wizja sukien" to ostatecznie ...
    Ale jesli ma to byc fotorportaz z pokazu mody slubnej to technika w jakiej zostal wykonany nie spelnia zalozen .

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wg mnie niezbyt. Czym charakteryzuje sie pokaz mody slubnej? Pokazaniem urody sukni, detali itp .
    Czyli slaby kontrast, slabe wyizolowanie z tla i odcienie czarnobieli - nie sluza tym zdjeciom.

Jesli ma to byc "artystyczna wizja sukien" to ostatecznie ...
    Ale jesli ma to byc fotorportaz z pokazu mody slubnej to technika w jakiej zostal wykonany nie spelnia zalozen .
    Nieco enigmatycznie zabrzmiało stwierdzenie o odcienie czarnobieli ale nie ważne..., nie badz taki okrutny, w kóncu to Jego pierwszy raz...niech Kolega pokaże zdjęcia w kolorze wtedy możesz krytykować

Złego słowa nie powiem o tej "arystycznej wizji

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie badz taki okrutny, w kóncu to Jego pierwszy raz...niech Kolega pokaże zdjęcia w kolorze wtedy możesz krytykować
    Nie jestem okrutny... kolega pokazuje zdjecia publicznie to musi byc swiadomy ze moga zostac skrytykowane. Niezaleznie od tego czy pierwszy czy setny raz.

Poza tym zauwaz ze chodzi mi tylko o przekaz. Zdjecia sa dosc estetyczne - to dobrze... ale niezbyt przekazuja tresc "pokaz mody slubnej", bo moda slubna, a szczegolnie suknie - opiera sie na detalach, ozdobach, wygladzie sukni... a nie na malokontrastowej czarnobieli .

Tomek26 - mozesz powiedziec czym robiles te zdjecia i jesli cyfra to jak przerabiales do czarnobieli? Bo mi to wyglada na zwykla desaturacje i stad brak kontrastow.
    Jesli cyfrowa obrobka to spojrz tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=209
    http://canon-board.info/showthread.php?t=4163

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

nie badz taki okrutny, w kóncu to Jego pierwszy raz...niech Kolega pokaże zdjęcia w kolorze wtedy możesz krytykować
    Hej! Ja popieram Viteza. Nie napisał, że "są do kitu", tylko podesłał konstruktywne uwagi, nad czym można by popracować i ja się z nimi zgadzam... Ja zawsze bardzo sobie cenie konstruktywną krytykę w stosunku do swoich zdjęć, bo dzięki nim mogę się czegoś nauczyć, tym bardziej, że samemu autorowi zdjęć często brakuje obiektywizmu.

Co do fotek, to są całkiem przyjemne, jeśli jednak miałyby przedstawiać przedmiot pokazu, jakimi były suknie ślubne, to juz nie za bardzo spełniają swoje zadanie. Na zdjęciach giną szczegóły sukni, zamiast faktury materiału niestety widać białą plamę.
    Prawdopodobnie możnaby tu wiele poprawić w postprocessingu. Tomek26, jeśli udostępniłbyś jakiegoś RAWa chętnie spróbowałbym sie z nim zmierzyć i podesłałbym moją wizję... :smile:
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów