Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Obiektyw szerokokątny canon/tamron/sigma

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Obiektyw szerokokątny canon/tamron/sigma

Cytat Zamieszczone przez EosMan Zobacz posta
    Sigma jakos mnie nie przekonuje ale duzo ludzi ja poleca wiec to pewnie dobry kompromis. Ew. Tokina.
    Sigma to pewnie dobry kompromis. Ale reszta już nie pasuje, bo Tokina to raczej lepszy kompromis.

Cytat Zamieszczone przez EosMan Zobacz posta
    Czyli Canon najlepszy obraz jednak duzo drozszy i 2 msce. Chyba skusze sie na ta sigme... Tokina nie wypadla ty jakos nadwyraz bezkonkurencyjnie...
    Czytając takie testy daleko nie zajdziesz. A skoro już czytasz, to patrzymy na ten sam test?
    "10mm, wide open" - pamiętaj, że Tokina wide open, to jest f/2.8, a reszta f/3.5, f/3.5-4.5 i f/4-5.6 - brawa dla autora za nieudolny test. Zatem Tokinę można jeszcze przymknąć o 2/3EV do 1EV, więc poprawa powinna być znaczna, a w takim nierównym starciu Tokina dla mnie nadal dużo lepsza od obydwu Sigm (szczególnie w rogach) i CIUT gorsza od Canona.
    "10mm, f/11" - ta sama bajka. Na tych samych przysłonach Sigmy WYRAŹNIE beznadziejne w rogach w porównaniu do Tokiny. Nie wiem gdzie testujący miał oczy pisząc, że "At f/11, they are all essentially identical."

Chyba, że to ma być szkło, które wszyscy polecają i chcesz nim focić linijki i tablice testowe, bo do tego się takie testy sprowadzają, a z użytkowością raczej mają niewiele wspólnego...
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 17-02-2013 o 20:49

Uprawnienia umieszczania postów