Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Dylemat-60D,Nikon D7000,budowa szklarni pod FF w przyszłości.

Domyślnie Odp: Dylemat-60D,Nikon D7000,budowa szklarni pod FF w przyszłości.

550/600D odpada, ponieważ zależy mi na górnym wyświetlaczu - nabrałem takiego nawyku przez długie lata i jest to dla mnie wygodne. Poza filmowaniem robię trochę zdjęć stockowych, sportowych i podróżniczych. Myślałem o obiektywie 17-85 IS USM + jakaś jasna stałka. W zasadzie nie wychodzę często poza zakres ogniskowych powyżej 70 mm. Pytam o AF ponieważ jest to jedyny powód dla którego zmieniam system, a 60d nie posiada mikro regulacji obiektywu która to JESZCZE mnie ratuje w d7000

Początki nałogu

17-85 IS USM sobie odpuść, zdecydowanie lepiej kupić 18-55 IS Jedyny minus - brak USM, 1mm na początku i 30mm na końcu Zalety - lepszy obrazek (poszukaj w sieci testów) i oczywiście CENA! Od 17-85 lepiej kupić Tamrona 17-50, ale trzeba trafić w sztukę Choć i tutaj nie mamy żadnego silnika.

AF w 60D jest naprawdę szybki i sprawny z 35 2.0 oraz 85 1.8 działa rewelacyjnie szybko, z 18-55 troszeczkę wolniej, ale nie ma tragedii, choć do sportu to się nie nada Co do mikroregulacji - moja 60-tka nie potrzebowała regulacji ze szkłami jakie posiadam (stałki, zoomy), także z Sigmą 50 1.4, która jest znana z BF/FF, więc ... Chociaż jak to mówią - wszystko zależy od sztuki
    / Canon /

dzięki za rady - aczkolwiek trochę jestem zaskoczony tym 18-55, szczególnie że cenowo to sporo mniej $ niż 17-85.. generalnie to czekam jeszcze na premierę 70d

Awatar Dziadek_W
    Miasto
    Pruszcz Gdański

Ostatnie ruchy cenowe dotyczące 60D powodują że warto już nad nim pomyśleć nawet mając na uwadze 650D czy 600D. 2654,00 zl za 650D a 2999,00 za 60D to juz niewielka różnica. W sumie największą różnicą miedzy tymi aparatami tkwi w ich gabarytach. 60D jest dużo większy. Tryb filmowy w 60D działa bardzo dobrze z tym że kamerą video to jednak nie jest. Weź obie puszki w łapkę i zadecyduj. A jako obiektyw polecam Tamrona 17-50. Jest bardzo przyzwoitym szkiełkiem.

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Teraz doszły kolejne dwie opcje... kupno 5D z przebiegiem 5k za 2400 zł....D7100 które będzie dostępne od 21 Marca tu już cena wyższa ale i puszka zacna,ale to wciąż crop...na czym polega ta magia pełnej klatki?Zdjęcie z cropa 35mm wyglada tak samo jak z pełnej klatki 50mm...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez poli_x Zobacz posta
    na czym polega ta magia pełnej klatki?Zdjęcie z cropa 35mm wyglada tak samo jak z pełnej klatki 50mm...
    Szczęśliwi którzy nie widzą różnicy... Chciałbym tak.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Szczęśliwi którzy nie widzą różnicy... Chciałbym tak.
    W pewnym sensie widze ja...ogladajac zdjecia na internecie najfajniejsze sa te z 5d i marków,tylko nie wiem jak to wytlumaczyc.
    Może jestes w stanie pokazac mi ta roznice na tych samych zdjeciach ktorej ja nie widze?

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Zdjęcie z cropa 35mm wyglada tak samo jak z pełnej klatki 50mm...

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

najfajniejsze sa te z 5d i marków,tylko nie wiem jak to wytlumaczyc.
    bo używają ich najlepsi fotografowie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Może jestes w stanie pokazac mi ta roznice na tych samych zdjeciach ktorej ja nie widze?
    Wiesz ale to jest Twój problem i kolega nie musi tu przedstawiać żadnych dowodów. Jeśli jesteś dociekliwy to zapraszam do przeszukania forum. Był sążnisty wątek na ten temat gdzie wszystko zostało szczegółowo omówione. Polecam zanim się tu zacznie kolejny flejm.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-03-2013 o 00:28
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów