Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Blackmagic Cinema Camera - ma już ją ktoś ?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Blackmagic Cinema Camera - ma już ją ktoś ?

Ale gdzie jest napisane że filmując lustrem musisz to robić cały czas na pełnej dziurze? Moim zdaniem cała ta argumentacja to czyste teoretyzowanie w praktyce pomijalne .
    No zgadzam sie moze troche przesadzam Albo i filmowcy przesadzaja z naduzywaniem otwartych obiektywow

Plusikiem zakupu BMCC tez jest fajny bonus w postaci DaVinci Resolve (wart $1000) - tylko kurcze chcialem sie pobawic tym programem, ale niestety moja karta graficzna Radeon HD4850 nie ma CUDA - wiec programu nie da sie przez to odpalic - tak czy inaczej z tego co czytam to nawet jakby sie dalo to praca na nim bez CUDA (a najlepiej 2 kart graficzncyh z GPU) bylaby mordęką - potrzeba duzo mocy obliczeniowej.

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta

Plusikiem zakupu BMCC tez jest fajny bonus w postaci DaVinci Resolve (wart $1000) - tylko kurcze chcialem sie pobawic tym programem, ale niestety moja karta graficzna Radeon HD4850 nie ma CUDA - wiec programu nie da sie przez to odpalic .
    No właśnie. Dlatego uważam, że niedługo pojawi się sporo używek "nie śmiganych" BMCC w dobrych cenach, bo więcej będzie takich jak Ty co to napalili się czytając specyfikację.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    No zgadzam sie moze troche przesadzam Albo i filmowcy przesadzaja z naduzywaniem otwartych obiektywow
    Dokładnie tak jest . Zachłyśnięcie się możliwościami płytkiej GO spowodowało lawinę materiałów w których ten zabieg jest używany bez żadnego uzasadnienia. A to jest efekt w nadmiarze męczący i nudny - wystarczy zobaczyć na kilka światowych produkcji ile razy tam coś takiego zostało użyte.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów