Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: 10d czy d60

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Dziwne, ze jeszcze nikt nie zwrocił uwagi na fakt, że wybór pomiędzy D60 a 10D (poza argumentami wspomnianymi wcześniej, również przeze mnie) bedzie zależał przede wszystkim od stanu danego, konktretnego egzemplarza.
    Należałoby bezsprzecznie poznać rzeczywisty przebieg migawki oraz kupować aparat z odbiorem osobistym, aby dobrze poznać jego stan techniczny.
    Statystycznie rzecz biorąc, większe jest prawdopodobieństwo trafienia 10D w lepszym stanie, bo to nowszy model, jednak w życiu różnie bywa...
    Zresztą, statystycznie zarówno pies, jak i kura mają po trzy nogi ;-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 20-02-2006 o 08:58
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez architect
    Powiem tak jeżeli jest duża różnica w cenie to zdecydowałbym się na D60 i kupił dore szkło. Jeżeli różnica jest taka że na dobre szkło nie starczy to wybrałbym 10D. Co do 300D czy 350D osobiście wolałbym D60.
    Nawet 10D będziesz robił mydlane zdjęcia na słabym szkle i to może bardziej denerwować niż świetne fotki z 60D. Ja cały czas jade na D30 i nie zamieniłbym go na 300D czy 350D wolałbym szkiełko kupić, albo D60......
    Podpisuję się pod tym postem. Ale dla pewności poszedłbym z aparatem przed kupnem np. na Żytnią i sprawdził przegieg rzeczywisty (jeśli sprzedający nie ma nic do ukrycia, to powinien się zgodzić).
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ano, wiadomo! Zależy od ceny i przebiegu. Śmiało można wziąć D60 w dobrym stanie i niedrogo. A co do 300D, 350D - nie jest tak źle, idzie się przyzwyczaić. Choć w moim przypadku jedynie cena decydowała o tym, że nie mam 10D i 20D Poza tym zależy do czego, E-TTL II na reportażu może się jednak przydać... Reszta to dobre szkła i umiejętność wykorzystania tego co się ma. Ergonomia rzeczą dosyć względną i ostatecznie nie wpływa na jakość zdjęć.

Mkikill
    Guest

Domyślnie

nic kupilem d60 ( w b dobrym stanie) z 50mm 1.4 i do tego niedługo 17-40L bedzie

Powiem tak na obecna chwile jestem cholernie zadowolony

Mimo ze jeszcze go lapkach nie mam

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chyba wiem który - wygląda na dobrze traktowany !
    Canon 4ever

Mkikill
    Guest

Domyślnie

hehe z allegro ta oferta ktora wczoraj sie wiczorkiem pojawiła
    10d na ktore polowalem dobiło do 2k mimo ze bez rewelacji bylo w sumie a ja wlasnie 2k miałem wiec nic tylko zbieram tez na jakas sigme na poczatek chyba pojdzie 18 -125 co myslicie ?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mkikill
    nic kupilem d60 ( w b dobrym stanie) z 50mm 1.4 i do tego niedługo 17-40L bedzie...
    nic tylko zbieram tez na jakas sigme na poczatek chyba pojdzie 18 -125 co myslicie ?
    Po co Ci taka Sigma?
    Jeśli Cię dobrze rozumiem, to masz 50/1,4 planujesz 17-40/4L, więc do tego tylko dokup któryś 70-200L i zestaw na początek wymiata :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gratuluję zakupu A co do szkła... Znowu - do czego? Do reporterki 18-125 owszem. Jeśli nie - to dokup Sigmę 70-300 APO i styknie

Mkikill
    Guest

Domyślnie

wiesz co ja uwielbiam portret (stad 50mm) i 85 (narazie m42 niestety) ale kocham rowniez moncerty a przedewszystkim teatr a tam max 135 potrzeba (tez m42 narazie :/) ale po przesiadce z FujiS5500 to wiem ze przez jakis czas bedzie mm brakowac...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów