Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: 10d czy d60

Mkikill
    Guest

Domyślnie 10d czy d60

Stoje przed wyborem Cyfrowego lustra... Mam do wyboru te dwa aparaty... Z tego co widziałem nie roznia sie niczym poza AF ISO i brakiem mozliwosci podlaczenia pilota do d60... Tylko pytanie czy warto kupowac d60 a róznice w cenie spożytkowac na jakies szklo... Czy lepiej nie "pakować" sie w stary korpus i kupic nowszego 10d?

Z góry dziekuje za pomoc...
    Maciek

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie wypowiem się na temat D60, ale 10D to też już niemłody korpus. Choć na pewno wart polecenia. Mam 300D (bliziutko 10D) i uważam ze jest spoko. Jedyne minusy (z ruskim softem oczywiście) to brak gniazda synchro lamp (fotocela na II błysk niezbyt wygodna i czasem mnie zawodzi) i brak balansu na temp. barwową (pomaga balans z wzorca i RAWy). Jeśli te rzeczy nie są Ci niezbędne polecam 300D ew. z nowszych 350D z gripem No i szkło zależnie od potrzeb.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

hmm
    10d ma gniazdo pc
    a balans bieli: (za pstryk.pl: "Balans bieli: 9 trybów (w tym automatyczny i użytkownika, z zakresem 2800-10000K co 100K)"
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Mkikill
    Guest

Domyślnie

myslelem kiedys o 300/350 d ale jednak wybrałem 10d ze wzgledu na ergonomie i wykonanie... ostatnio jednak dostałem w łapki d60 i powiem ze równiez bardzo mi sie podoba... Przsiadam sie z hybrydy wiec tak czy inaczej bedzie to dla mnie ogromna zmiana - wiem ze tak czy inaczej bede zadowolony tylko teraz pytanie czy warto dolozyc troche kasy i inwestowac w 10d czy brac d60...

Ciagle sie zastanawiam...

Decyznaj na dziś 10d

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak zmienialem kompakta Canona G3 na dSLR tez mialem ten dylemat (300D jeszcze nie bylo na rynku, tym bardziej Wasi). I powiem krotko - 10D .

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie 10d czy d60

Stawiam na 10D. Moje argumenty:
    1) solidniejszy korpus

2) przycisk "Registered AF point button"

3) ISO 1600/3200

4) bardziej czuły AF
    Załącznik 996

źródło: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos10d/
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 20-02-2006 o 15:41
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

soy
    Guest

Domyślnie

Bierz 10D, za 2 dni sprzedaję ten aparat - z żalem. Nigdy mnie nie zawiódł :-)

Mkikill
    Guest

Domyślnie

wszystkim dziekuje za pomoc i zycze najlepszych fotek

Domyślnie

ja tez poradzilbym 10D sam sie wachalem podczas kupna czy 300 czy 10 .. powiedzialem raz kozie death no i mam 10ke daje wiecej kontroli nad tym co robisz i jest duzo trwalsza.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Powiem tak jeżeli jest duża różnica w cenie to zdecydowałbym się na D60 i kupił dore szkło. Jeżeli różnica jest taka że na dobre szkło nie starczy to wybrałbym 10D. Co do 300D czy 350D osobiście wolałbym D60.
    Nawet 10D będziesz robił mydlane zdjęcia na słabym szkle i to może bardziej denerwować niż świetne fotki z 60D. Ja cały czas jade na D30 i nie zamieniłbym go na 300D czy 350D wolałbym szkiełko kupić, albo D60......
    Canon 4ever

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów