Ile masz wzrostu??
Wydaje mi się ze większośc zdjęc jest jakoś tak "z góry" (dwa ewidentnie z krzesła czy czegoś takiego) ale w większości wydaje mi się że aparat był w stosunku do osób "deczko" za wysoko (#10,8,6,2)..
Poprzycinał bym trochę inaczej niektore kadry (ale to rzecz gustu), laser na twarzach (#4) nie bardzo..
ale ogólnie nie jest najgorzej ;-) trochę obróbki w PSie i będzie lepiej
Pozdrawiam
Artur Starz
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
mam 195cm wzrostu wiec wiem o czym mowisz... mam tez tendencje do zostawiania sporo przestrzeni nad głowami. Ale pocieszyłem sie jak przeglądałem zdjęcia od ripka(te nieprzerobione).
Faktycznie troche to widac ze sa zdjęcia robione z gory. Staram sie przykucac troche ale wiele jest sytuacji gdzie bardziej skupiam sie na zdjęciu niz na gimnastyce.
Do wszystkiego przyznam ci racje ale napewno nie do #2ja wtedy mozna powiedziec... upadłem na kolana
![]()
To może przydałby Ci się statyw ;-) taki z obciążnikiem ;-) wtedy siądzie ci kręgosłup od schylania się, ale nie ma lekko, ja jestem o 10 cm niższy i często fotografuję swoje dzieci - 3 i 7 lat - i jak widzę fotkę za bardzo z góry to mnie coś trafia (dla jasności twoje nie są "za bardzo" tylko trochę) ale jestem wyczulony na robienie zdjęc "krasnali" - duże glowy, krótkie nogi ;-), kiedyś tez miałem taką tendencję ale już nauczyłem i siebie i żonę zniżac się do poziomu dzieci.Zamieszczone przez Venio
co do #2 to może takie wrażenie - po układzie nóg dziewczyny..
Pozdrawiam
Artur Starz
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
co do #2 było to zdjęcie robione na 18mm wiec moze ta perspektywa daje takie wrazenie.
Pozdr
Wiesz - krasnali można jeszcze przeżyć, ale jakiś czas temu koleżanka chwaliła się swoim ślubnym wideo i prawie cała impreza była kręcona z poziomu żaby - doły wielkie, główki malutkieZamieszczone przez arturs
Jednakże fakt - dziewczynom (szczególnie) może się nie spodobać fakt, że na zdjęciach mają krótkie nóżki![]()
lepsze to niz perspektywa zaby -> szerokie tyłkiZamieszczone przez lemina
hehe a tak powaznie to pokazywałem kilku dziewczynom, z tej studniowki, te zdjęcia juz i są bardzo bardzo zadowolone z efektowjuz dostałem 3 propozycje robienia zdjęc na ich ślubach hehe
Co do niektorych zdjęc faktycznie bede musiał sie przyjzec i najwyzej poprawie perspektywe w PSie jesli jakies zdjęcie bedzie solidnie "z gory"![]()
Z zabiej perspektywy tylki nie wyjda ci grube... tylko nogi wydluuzasz, tylek juz normalny, glowka malutka. No chyba ze zaczniesz te perspektywe od polowy uda a nie od stopZamieszczone przez Venio
.