Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: 60d a 7d

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 60d a 7d

[QUOTE=RTSiak;1143725]Żadna prowokacja tylko szczera rada. Nie ma na rynku lepszego APS-C od tego co oferuje pentax... A do wymagań autora szkieł również nie zabraknie. Ja osobiście gdybym miał taki dostęp do długich szkieł w pentaxie jak w canonie to siedziałbym w P nie C a tym bardziej nie musiałbym się męczyć z 7d;/ Ale z moimi konkretnymi (zupełnie odmiennymi od autora) wymaganiami nie mam tam czego szukać.[/QUOTE

Może byłoby to stwierdzenie do obgadania ale nie jest na temat. Pytanie brzmiało co wybrac 60D czy 7D ( o innych tam nic nie ma )

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bart Zobacz posta
    Z pewnością nie chodziło o brak zrozumienia. Raczej o metodologię oceny kosztu puszek. Skądinąd ciekawą.
    Właśnie o to mi dokładnie chodziło, bo co ma do rzeczy fakt, że jedne ptaki są na Mazurach, a inne w Afryce ( to dopiero wartość wzrośnie )

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Musisz wkalkulować koszt zrobienia dobrej klatki i pewność jej uzyskania dlatego myślę, że warto na to zwrócić uwagę. Ale oczywiście to tylko podejście człowieka "z lasu" więc nie koniecznie musi być zrozumiałe tu na forum a już raczej nie może być zrozumiałe dla osób, które nie fotografują fruwaków ;-)
    Sorry ale nie można wkalkulować kosztów zrobienia dobrej fotki w cenę nawet najlepszej puszki. Takiego pomysłu na marketing to nawet Canon by Ci pozazdrościł.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie Odp: 60d a 7d

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta

Sorry ale nie można wkalkulować kosztów zrobienia dobrej fotki w cenę nawet najlepszej puszki. Takiego pomysłu na marketing to nawet Canon by Ci pozazdrościł.

Przecież pisałem, że kto nie uprawia fotografii ptasiej tego nie zrozumie ;-)
    Autor wątku pytał bardziej o konkrety a nie o ideologię. Jak widać po odpowiedzi zrozumiał ;-)

Nie chodzi o Mazury i Afrykę. Ja robię większość fotek w promieniu 10-30 km od domu. W tym roku w końcu sfotografowałem kraskę tak jak chciałem. Mimo, że mam do niej kilkanaście kilometrów zajęło mi to 4 lata. Miałem jeden extra nalot na szkło. Następnego mogę już nigdy nie mieć. Mój 50d i dał radę strzelić 3 klatki w tym jedna była ostra. 7D może by strzelił jedną więcej i może większy procent byłby ostry? Może... miałbym wtedy 2,3 super foty po tych 4 latach zamiast jednej? Różnica ogromna. Spróbuj przejść taki proces od początku do końca a zrozumiesz, ze to nie żaden marketing tylko życie ;-)
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Uprawnienia umieszczania postów