Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: canon d60 error 99 wymiana migawki

Domyślnie canon d60 error 99 wymiana migawki

Witam, mam duży problem z aparatem canon dslr d60. Aparat przez ostatnie 6 lat działał jak burza, był niezawodny. Niestety ostatnio pojawił mi sie err99 i jakby przestala chodzić migawka. Na Żytniej piwiedzieli, że nie ma części. Chodzi o wymiane migawki. Czy może ktoś pidpowie, co z tym fantem zrobić? Czy jest sens szukać innego serwisu? A może ktoś tutaj dysponuje takimi częściami?
    Dzięki z góry za wszelkie podpowiedzi!

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: canon d60 error 99 wymiana migawki

Najsensowniej to kupić jakieś 40-50D. Albo szukać, może mają w Niemczech.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

ebay i pan naprawiacz z forum

Dzieki za podpowiedzi. Wlasnie sama sie zastanawiam, czy nie lepiej po prostu dac sobie spokoj z tym d60 i kupic cos nowego. Ale na tym nowym juz raczej nie bedzie napisane Made in Japan. ;((( przyzwyczailam sie do tego masywnego korpusu, w ogole uwielbiam ten aparat. Do tego robilam nim zdjecia z dopietymi obiektywami yashica od contaxa, mam przejsciowke c/y na canon ef. Nawet nie wiem, czy w nowych modelach canona to by dzialalo ;(
    Czy tego "Naprawiacza" można indagować na priva?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez canond60 Zobacz posta
    Dzieki za podpowiedzi. Wlasnie sama sie zastanawiam, czy nie lepiej po prostu dac sobie spokoj z tym d60 i kupic cos nowego. Ale na tym nowym juz raczej nie bedzie napisane Made in Japan. ;(((
    a to wtedy lepsze zdjecia robi?

[QUOTE=canond60;1141475]
    przyzwyczailam sie do tego masywnego korpusu, w ogole uwielbiam ten aparat.
    [/quope]
    5D mkI jest dosc podobnie zbudowany. z nowszych cropowych korpusow 40D/50D tez sa zupelnie fajne a ceny nadal strawialne.

Cytat Zamieszczone przez canond60 Zobacz posta
    Do tego robilam nim zdjecia z dopietymi obiektywami yashica od contaxa, mam przejsciowke c/y na canon ef. Nawet nie wiem, czy w nowych modelach canona to by dzialalo ;(
    tak, oczywiscie.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Ostatnio edytowane przez salas ; 04-02-2013 o 22:36

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Pewien jesteś?
    IMHO biega o Canona d60 a nie Canona 60D - to dwie różne puszki, które dzieli 8 (albo lepiej) lat...
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Dzieki wszystkim za pomocne wypowiedzi
    Nie jaram sie jakos specjalnie sprzetem, ale jak jest napisane Japan, to zaraz mi sie wydaje, ze to jest rzecz najwspanialsza na swiecie Po prostu ten d60 wydawaje mi sie wyjatkowo solidny. Dzieki temu, ze jest ciezki, swietnie lezy w dloni, jest stabilny. Teraz na szybko ogladam oferty nowych modeli canon i jako ich glowna zalete podaja mala wage :000 albo że nagrywaja filmy :000 zupelnie wypadlam z obiegu jesli chodzi o nowe modele, od x lat nie uzywalam innego trybu niz manualny, a dokladke bez autofokusa.
    Caly czas zastanawiam sie nad sensownoscia naprawy d60, bo skoro teraz nie ma juz czesci to gdybyb znowu cos siadlo, bedzie

--- Kolejny post ---

Znowu problem. Moj biedny canon ;(

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów