Sprawa jest dość prosta, a wynikła z mojego błędu - przesłałem Onetowi zdjęcie sprzed ostatecznej edycji. Mój błąd, poprosiłem ich o podmianę, ale jeszcze tego nie zrobili.
@jacek_73 i @sprocket73 - Emily Rose jest laureatką pierwszego MPA, miała kilka wystaw fotograficznych i ogólnie jest dość znana w środowisku tzw. fotografii mobilnej
@igor58 - nie, konkurs nie był sponsorowany przez Nokię. Co ma zresztą Nokia do iPhone'a? Jeśli interesują Cię inne zdjęcia, które wygrały, to wystarczyło to wygooglować. Proszę, z podziałem na kategorie: link
To był konkurs fotografii mobilnej. Ja wiem, że lustrzanką można zrobić super hiper zdjęcia, wiem, że każdy z Was ma lepszych zdjęć na pęczki, nikt nie twierdzi że tak nie jest. Ale tu zasadą było to, że od początku do końca zdjęcie musiało być zrobione/edytowane na telefonie. Wykorzystanie komputera lub DSLR automatycznie wykluczało zdjęcie z konkursu.
Na konkurs przesłałem 6 zdjęć, trzy dostały wyróżnienia, jedno nagrodę. Te, które uznałem za najlepsze nie wygrały nic. Jury miało swoje własne przemyślenia, widocznie coś w tym zdjęciu im się spodobało, a w innych nie. Ja się bardzo cieszę, że zostałem doceniony. Taki nic nie znaczący chłopak ze wsi stał się na moment znany w mediach
Pozdrawiam serdecznie.
Chłopaki, więcej luzu.
Michał Koralewski