Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Czyszczenie matówki i lustra

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Czyszczenie matówki i lustra

Witam,

I jak będziesz wyjmował matówkę, to przypatrz się dokładnie jak jest założona (którą strona do komory lustra), aby ja tak samo założyć po przeczyszczeniu. Trzymaj tylko za brzegi i nie dotykaj powierzchni - uważaj, aby Ci nie spadła na ziemię lub nie wpadła do komory lustra. No i daj znać, czy czyszczenie pomogło....

Pozdrawiam, Alex

@Janusz-Body: Znasz odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie - czy matówka z 50D będzie pasować do 550D ?

EDIT: Dzięki Janusz - no nic, trudno - najwyżej kupię i spróbuję
    Ostatnio edytowane przez Aleximov ; 03-02-2013 o 19:03

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Aleximov Zobacz posta
    ...

@Janusz-Body: Znasz odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie - czy matówka z 50D będzie pasować do 550D ?
    Nie mam pojęcia. Nie mam żadnego z tych aparatów.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

juz po zabiegu matówka wyczyszczona ale rozmucie na polach AF zostalo musialem je chyba zetrzec no nic moze kiedys wymienie matowke na nowa moze macie jakis namiar ? Widzialem na allegro mase ich ale do modelu 550d jest jedna i to pasujaca chyba do wszystkich modeli

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Aleximov Zobacz posta
    Witam,

I jak będziesz wyjmował matówkę, to przypatrz się dokładnie jak jest założona (którą strona do komory lustra), aby ja tak samo założyć po przeczyszczeniu. Trzymaj tylko za brzegi i nie dotykaj powierzchni - uważaj, aby Ci nie spadła na ziemię lub nie wpadła do komory lustra. No i daj znać, czy czyszczenie pomogło....

Pozdrawiam, Alex

EDIT: Dzięki Janusz - no nic, trudno - najwyżej kupię i spróbuję
    Tak dokladnie pamietalem uklad tylko jeszcze tam pod spodem jest jedna blaszka ktorej nie pokazali na tym tutorialu. Teraz sie zastanawiam czy ten defekt na matowce z rozmytmi polami nie byl od poczatku i poprostu nie zwrocilem na to uwagi. Ogolnie zaczalem sie temu przygladac po przeczytaniu jakiegos posta z tym problemem. Przejrzystosc wydaje sie lepsza choc jakis klak znow sie pojawil. Kupie gruche i jak co bede psikal. Dodam ze zafundowalem sobie niezly zastrzyk adrenaliny jak ja wyciagalem lapy mi sie do tej pory trzesa

pozdrawiam i dzieki za pomoc (na pewno pouczajaca lekcja)

Znalazlem watek odnosnie tych rozmytych pól. Ponoc to wada fabryczna i nie widac tego dopuki ktos nie pokaze "palcem" tu wklejam linka dla potrzebujacych informacji o temacie rozmytych pól. http://www.canon-board.info/pierwsza...83/index3.html

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów