Kupiłem zestaw żarówka błyskowa, kostka synchro i kabel synchro podpiołem do 450d i problem.
Lampa błyska raz na kilka pstryknięć. Gdy ten zestaw podpiołem pod Zenita działa bez problemu.
Pomocy bo mi skończyły się pomysły.
Kupiłem zestaw żarówka błyskowa, kostka synchro i kabel synchro podpiołem do 450d i problem.
Lampa błyska raz na kilka pstryknięć. Gdy ten zestaw podpiołem pod Zenita działa bez problemu.
Pomocy bo mi skończyły się pomysły.
Kiedys dawno dawno temu obilo mi sie cos o uszy ze ludzie jakos modyfikowali te kostki synchro zeby lepiej dzialaly, bo niektore mialy taka przypadlosc. Wsadzalo sie tam jakis rezystor czy cos takiego.
Jak wpiszesz w google to powinienes cos znalesc.
Ja wieki temu kiedy bawilem sie takimi zarowkami, mialem jedna zapieta przez wyjscie PC w aparacie bezposrednio, a inne wyzwalalem przez fotocele. Nie uzywajac kostek wszystko chodzilo bezproblemowo.
--
Pozdrawiam
Krzysztof Zagórski
Szukam, szukam i nic nie mogę znaleźć.
Witam,
Oj tam, oj tam.... Sprawdź, czy końcówki przewodów we wtyczkach nie są zamienione - jeśli tak, to trzeba je przeciąć i "skrosować" (zamienić miejscami). Problem był opisywany np. tu:
Problem z kostką synchro
Pozdrawiam, Alex
Zamiana biegunów na przewodzie nic nie dała lampa wcale nie błyska. Sprawdzałem z innym Canonem i to samo.
Czekam na inne propozycję.